Založ si blog

Zakladám internetovú politickú stranu! Pridáte sa?

Rozhodol som sa založiť politickú stranu. Hľadám ľudí, ktorí chcú bojovať proti korupcii, klientelizmu, diletantizmu, vysokým daniam, drahým liekom, drahým potravinám. Asi by bolo zvláštne hľadať niekoho, kto by toto všetko chcel podporovať. Mám už aj plán, čo po voľbách. Teda takto:

Krok č. 1: konto na Facebook.

Krok č. 2: blog na SME, PRAVDA, HN a pod.

Krok č. 3: objednávka diskutérov a diskusných príspevkov a tzv. „lajkovačov“, ktorých úlohou bude posielať oslavné a ďakovné príspevky, statusy a. i.

Krok č. 4: Volebné a ideologické témy

 

Interný princíp: Princíp je jediný. Stranu riadim ja a moji dvaja spoluzakladatelia na princípe s.r.o. Všetkých predsedov na okresných a krajských úrovniach volíme my. Demokracia zakázaná, strana je mojím vlastníctvom. Ale to členská základňa zistí až neskôr. Príjmy členov strany sú príjmami strany, čiže moje.

 

Externý princíp: Sme demokratická strana, otvorená pre všetkých, ktorí chcú niečo zmeniť. Neakceptujeme komunistov, eštébákov a zlých ľudí. Členom môže byť len ten, kto sa považuje za múdreho a čestného. Či je múdry, alebo čestný, alebo oboje, rozhodnem Ja.

 

Nevyhnutným predpokladom úspechu je mať exhibicionistov s poriadnym sebavedomým v prvej línii. Vôbec nie je podstatné, či ich sebavedomie zodpovedá  výške ich intelektu, alebo odbornosti. Stačí, keď pekne rozprávajú a sú  komunikatívni, samozrejme aspoň trochu fotogenickí. 95% úspechu stojí práve na tom.
Netreba, aby boli odborníci. Tí voľby nevyhrávajú. Musia sa vedieť naučiť opakovať pár fráz. Revolučných a jednoduchých. Najlepšie na tému korupcia, bohatí, štátne zákazky, komunisti, dane, odvody no a samozrejme Rómovia. Pretože na Rómov je odborníkom každý. To zaberá vždy.

 

Ťažko dnes vyhrá voľby strana, ktorá sa snaží osloviť voliča konštruktívnymi návrhmi, odborným profilom. Taká strana je pre slovenského voliča nudná, fádna a nezaujímavá. O jej odborný obsah nejaví záujem nik. Tých pár preferencií predstavujú odborné kapacity, ktoré sa o program seriózne zaujímavú. A o tých sa dnešné politické spektrum príliš nebije. Zaujímavé sú zvyšné preferencie v podobe fanúšikov relácii typu „Farmár hľadá ženu“, „Mojsejovci“, „Tisíc a jedna noc a Šeherezáda“…

Keď sa Slováka spýtate, či pozerá Mojsejovcov, 9 z 10 bude tvrdiť, že nie. 
Rovnako to je aj s otázkou, či slovenský volič číta volebný program a zaoberá sa odbornými riešeniami. 9 z 10 bude tvrdiť, že áno. Práve opak je pravdou. Ako v prípade sledovanie Mojsejovcov.

Pretože povedzme si pravdu. Slovenský volič kupuje podľa ceny a obalu. Stačí produkt pekne vyfarbiť, navoňať a ak ušetrí kopec peňazí, nákupné fronty sú zaručené.


Recept na politickú stranu je napísaný, ide sa na kortešačky.

Má niekto nápad, ako zaujať? Vhodá je téma, čo sa každému páči. Napr. zníženie platov poslancom? Zníženie počtu poslancov? Zníženie počtu úradníkov? Imunita? Jasné! Veď tých sviniarov nikto nemá rád. A ak by sme sa do parlamentu dostali, o tieto výhody aj tak neprídeme. Ľudia proste voliť v dostatočnom počte roky rokúce nechodia a preto vopred vieme, že referendum nebude úspešné. Takže kľud…

Výborne, máme tému. Lenže čo je nám to platné? Načo tá téma, keď z nej nič nemáme?

No jasné, ideme zháňať podpisy za referendum. A pod témou „referendum“ skryjeme aj predvolebnú kampaň. To by sme mali. Hlupákom voličom to aj tak nedopne.

 

Voľby sa začínajú.

Začíname využívať kroky 1 až 4 z úvodu. 
Vieme, že aj relatívne malý počet diskutérov dokáže zahltiť Facebook, blogy. Vieme, že keď zaplatíme študenta, ktorý bude s každým nadýchnutí písať do statusu na Facebooku vyznanie lásky k našej strane, tak to zaujme aj iných mladých.

 

Vymysleli sme aj veľké a farebné billboardy s vtipným obsahom. Predtým bodoval s holým zadkom SMER. Tak snáď to vyjde aj nám. Zvoľme hrdinskú svetoznámu postavičku- hrdinu HYPERMANA.
A aby sme si to poistili, keďže preferencie nám rastú, kúpime nejakú celebritu. Nepotrebných somárov v strane odsunieme a celebritu dáme na čelnú pozíciu. Predsa nám ide o poslanecké mandáty a nie o nejakého sprostého zanietenca…

 

Každý z mojich kolegov dostáva na starosti jednu tému, ktorou sa bude prezentovať. Jeden bude tárať, teda pardón presviedčať o boji s korupciou, ďalší o tom, že nechceme eštébákov, niekto o klientelizme a iný o daniach. Budeme sa snažiť vyprofilovať volebné témy. Stačí pekný nadpis a pár slov. Aj tak to nikto čítať nebude, zrealizovať sa to nikdy nebude dať. Ale papier znesie všetko.

 

Budeme nadšení. Budeme mať pekné a farebné logo. Navrhujem veľké písmená ML. Mier a láska. Písmená budú dostatočne hrubé, aby na nich vynikli nádherné pastelové farby a’la Woodstock. Mimochodom, keď už sme pri tom Woodstocku, zvažujeme dekriminalizácii alkoholu pre deti od 16 rokov. Nie, nikoho nechceme ožierať na ulici, ale predsa nebudeme brániť slušným deťom chlastať a nebudeme ich a krčmárov za to zatvárať! V minulosti to s drogami zabralo, prečo nie s alkoholom?

 

Ako to dopadne?

 

Hypoteticky: Je marec, rok 2012.

Teším sa, že už je po voľbách. Som v šoku. Ako virtuálna strana sme dosiahli úspech, pretože ostatné strany podcenili internetovú kampaň a nemali dostatočný počet diskutérov, ktorí nešetrili chválami….
Už viem, komu ktoré miesto a na akom úrade vybavím. Posty na ministerstvách sa budú deliť neskôr. Kritérium nebude vzdelanie a prax, ale miera kamarátstva. Že to bude niekoho dráždiť? Nech ma bozá!

A ak mi niekto povie, že mám čušať a držať balónik, potom uvidí. Už teraz viem, ako ho budem vydierať a niekoľkokrát ho podrazím. So mnou sa nikto takto baviť nebude. Ja žijem v inom levely.
Verejnosť? Tá mi podrazy zožerie. Viem, že keď budem sto krát opakovať lož, stane sa pravdou. Mladí sú hlúpi, čumia celé dni na Facebook a čo sa tam dočítajú, to je sväté. Uveria mi, o tom nepochybujem. Ak budeme donekonečna opakovať, že sme čestní, tak tomu uveríme aj my sami. A keď iní neuveria, no tak investujem. Som bohatý. Investujem do článov v médiách. Veď čo sa píše v novinách, to je vždy pravda. A mám vybavené. Ak budem dodržiavať princípy, bude všetko OK. Z princípu nebude mať z politiky prospech nikto. Len ja.

Z princípu mám len jeden princíp. Ten svoj.

Teším sa na voľby…

 

 

 

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 378210x
Priemerná čítanosť článkov: 3637x

Autor blogu

Kategórie