Založ si blog

Zlý sudca, bakaný

Fuj, sudca jeden zlý. Neposlušný. Za všetko môže.
Čo si to vôbec dovolil?

Taký sudca, ten vám môže aj za rannú stolicu.
Zahla vám žena? Môže za to kto? Sudca. Veď to je jasné.

Galko to dokázal pomerne dlho tajiť, až to prasklo. Čakal som čestný prístup. Ale reči o principiálnosti sú politickým populizmom.

Na začiatku boli vyjadrenia z úst pána Galka, že o žiadnom odpočúvaní nič nevie.
Neskôr priznal, že dostáva správy z rozviedky. Keď hovoril, že nič nevie, klamal?

Neskôr to bolo popieranie odpočúvania novinárov.
Potom zase priznanie, že odpočúvaní boli. Predtým klamal?

Kauza odpočúvania malôa pomerne rýchly spád. Nikto nespochybňuje Galkovu snahu meniť veci k lepšiemu, ale za neho ani  nikto ruku do ohňa dať nemôže. Nie o tom je tento príspevok.  
Je o tom, čo sa deje v posledných dňoch.

Ak sa niekto prezentuje ako bojovník s vatovými tampónmi v chlieve a dookola omiela jednu základnú vetu, ktorú vyslabikuje s úžasným sústredením sa na každú slabiku, mal byť naopak byť prirodzený a narovinu prijať zodpovednosť. Chápem, že obohraná platňa je jednou zo základných asertívnych techník, ale je to skôr technika slabochov.

Nepáči sa mi saha pána Galka sa vyviniť a presunúť už vopred vinu na sudcu. Len tak, preventívne. Ešte nikto neskonštatoval, že bolo odpočúvanie nezákonné, už pán Galko hádžu preventívne vinu na sudcu so slovami, že predsa sudca nie je nesvojprávny a vie, čo podpisoval.

Ako som však z vyjadrení aktérov v médiách pochopil, sudca nie je kontrarozviedka. Sudca dostane na papiery žiadosť a ak spĺňa formálne náležitosti, vrátane uvedenia dôvodu, vykoná si svoju povinnosť. Teda aspoň tak som to pochopil. Sudca nie je vyšetrovateľ a nemá vyšetrovať tajnú službu, či klame, alebo nie.

Pokusy o posunutie Čierneho Petra z rúk pána Galka do rúk sudcov sú márne.

Nemám ilúzie o tom, čo sa na ministerstve, ako na každom jednom a za každej vlády dialo. Nespochybňujem ani to, že sa Galko nesnažil rozbiť väzby a „staré páky“.

Nerozumiem však tomu, prečo musel podpísať priamy predaj na sanitky, priamy predaj na nákladné autá.
Ja viem, zákon neporušil. Porušil však svoje slovo. A to je horšie. Tvrdil, že bude verejne predávať všetko, čo sa dá. Toto sa nedalo?

Nerozumiem argumentácii ohľadne rozdelenia 5 miliónov eur. Ušetrili sme, tak si rozdelíme? Neakceptujem. Slovensko sa zmieta v kŕčoch, SaS tvrdí, že treba peniaze občanov chrániť a nie rozdávať a ministerstvo obrany, ktoré má minimálny dopad na obyvateľov si rozdelí 5 miliónov eúr? A nebolo radšej humánejšie a morálnejšie peniažky rozpočtovým opatrením presunúť na zdravotníctvo? Na mamičky, Na dôchodcov? Asi nie. Tí toho majú asi dosť a zrejme tých 20 000 vojakov predstavuje voličský potenciál, ktorý treba pred voľbami motivovať.

Ale to som už odbočil od hlavnej myšlienky, ktorou je snaha o vyliatie odpočúvacích pomyjí na sudcov.

 

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 380274x
Priemerná čítanosť článkov: 3656x

Autor blogu

Kategórie