Založ si blog

Prezidentom šaško, premiérom komediant

Hovorí sa, že aký volič, taký politik. Zmráka sa nad Slovenskom a jeho ľudom. Na stupnici sprostosti možeme zaujať popredné miesta.

O čom sú voľby na Slovensku? Občania sú masírovaní takzvanými celebritami, ktoré sa uchádzajú o ich hlasy. SaS-kári neváhali odsunúť svojich tzv. odborníkov, ale i odborníkov na nižšie pozície kvôli Krajcerovi. Televízna celebrita sa rozhodla, že ide do politiky riadiť štát. SaS pochopila ako pomerne mladá strana, že boj o voliča neznamená ponúknuť odborníkov a odborné riešenia, ale celebrity a populizmus. Preto sme mali tú časť vidieť zvŕtať sa napr. pani Nicholsonovú, ktorá pomerne škandalózne získala s nedostatočným vzdelaním a žiadnymi skúsenosťami v sociálnej oblasti lukratívnu stranícku, dobre platenú funkciu.

Príkladov by sa dalo nájsť mnoho. Či už reklamný mág v pozícii ministerstva hospodárstva, alebo ďalší reklamný mág na pozícii riadiacich a kontrolných orgánov v energetike. Po príklady som si zašiel do SaS, nakoľko v tejto strane nájdeme azda najviac škandalóznych politických nominácii. Problém je však širší! Kedysi urobila rovnakú chybu strana SDKU-SD, keď miesto na kandidátke venovala napr. Micheľovi. Šikovný futbalový arbiter, ale ako politik sa rovnal veľkej nule.

 

Kto bude riadiť tento štát? Komedianti? Novinári? Športovci? Tanečníci? Herci? Toto má byť inteligencia Slovenska, zložená z odborníkov z rôznych oblastí, ktorá má byť garanciou kvalifikovaných rozhodnutí v oblasti sociálnej alebo hospodárskej? Pardón, že si dovolím pochybovať o tom, že by skutoční odborníci boli lepší. Áno, boli.

Ibaže voliči na Slovensku sú natoľko sprosté stádo, že u nás voľby nikdy nevyhrá strana, reprezentovaná kvalifiovanými odborníkmi, ktorých má Slovensko dostatok. Slovenského voliča nezaujíma kvalifikovaný politik, ani program. Jeho zaujíma populizmus a celebrity. Stačí, ak sa na pár minút objaví na TV obrazovke Nora M. a televízia dosahuje rekordnú sledovanosť…

Preto by som upozornil tu  minoritnú, zrejme uvažujúcu časť voličov na jednu skutočnosť:

 

Dobre si všímajte, ktorá strana vám ponúka najviac populistických vylásení a celebrít! Všímajte si, kto najviac hovorí o tých druhých a používa populistické vyhlásenia o tom, ako bude bojovať nielen s korupciou, ale hoci i medzigalaktickým prachom! Toto sú novodobí zlatokopi, ktorí potrebujú len jediné: zaujať a dostať sa ku korytu. Ponúkajú však lacnú návnadu: novinárov, moderátorov, športovcov.

Chceme niekomu splniť americký sen? Chce sa tu niekto stať cez noc milionárom? Majú štát riadiť komedianti a klauni bez vzdelania, skúseností a praxe v odbornej sfére, ktorí sa dostanú k válovu za odmenu zavolebnú kampať a pomoc mecenášom, stojacim za stranou?

Ak áno, tak nič iné si ani nezaslúžime. Iba bohapusté a populistické vyhlásenia v médiách, mediálne kampane, pričom i naďalej budeme mať holý zadok, zatiaľ čo naše celebrity budú vychutnávať „plody“ svojej novej práce…

 

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 378231x
Priemerná čítanosť článkov: 3637x

Autor blogu

Kategórie