Založ si blog

Gorila a Galkofón

Národným športom na Slovensku sa stali spravodajské hry.

Niekto si z nás, obyvateľov robí snáď srandu. Neprejde dňa, keby sa v denníkoch neobjavil aspoň jeden atak jedného politického tábora voči druhému. Zabudnite však na slušné argumenty, nekonečné odborné dôvodenie a konštruktívne argumenty, nebodaj kritiku.

V móde sú marketingové hry a aby to občania zjedli aj s navijákom a uverili nekonečnej pravde a morálnej čistote akože spravodlivo nahnevaných politikov, tak ich musí zaujať teatrálnym predstavením a minimáne s ohňostrojom.

Všade samé princípy

Boli sme svedkami riadeného rozpadu vlády. Niekto si tu zahral hru na princípy v snahe ukradnúť pravici voličov. Nepodarilo sa. Princípy v roku 2010 pri hlasovaní za euroval neplatili, v roku 2011 už áno. Hra na princípy dopadla fiaskom aj pod ťarchou nasledovných káuz:

– Nicholsonovej trestne stíhaný poradca, Miškovove pozemky a elektrárne, Sulíkove pozemky, milióny na advokátsku kanceláriu zo štátneho rozpočtu, návrh na zvyšovanie platov ústavným činiteľom, Krajcerove hrady a zámky, Galkove sanitky a nákladné autá…

Galkofón

Boli však len slabým odvarom toho, čo malo ešte len prísť. Galkofónia, alebo Galkofón. A Smeráci to dali Saskárom riadne vychutnať. Na strane druhej sa ani necudujem. Galko najprv zatĺkal, potom zneistel a kadenciou 5 slov/min. sa na tlačovkách vyhováral ako malý chlapec. Neskôr sa začalo na svetlo Božie vynárať taký počet prípadov odpočúvania, a jedno meno zvučnejšie, než druhé, že by sa azda mohlo dať, že v tom Galko našiel vcelku zaujímavú záľubu.
Aj keď je pravdou, že to bolo na Galka šikovne narafičené, pravdou je tiež to, že sa neskúsený chlapec začal hrať so zápalkami a jednoducho sa popálil. škola života, účíme sa stále…

Poplach!

Prišli prvé predvolebné odhady a strana SaS stuhla súčasne s prvými mrazmi. SaS výrazne prepadla. Niežeby tento predad nebol oprávnený, to nie. Ibaže ako sa ukázalo, na tzv. pochybných princípoch si SaS vylámala zuby a ako víťaz z boja vyšlo SDKÚ-DS, čo sa potvrdilo aj na preferenciách, ktoré „modrým“ na rozdiel od „dúhových“ SaS nepadli.

V SaS iste spustili poplach a aj iné liberálno-stredo-pravé-makové platoformy usúdili, že by bolo lepšie SDKU-DS trochu oslabiť. A nielen trochu. Poriadne. A samozrejme ako inak, no predsa marketingovým ťahom, nejakou tou spravodajskou hrou.

Zrodila sa Gorila

Výsledok už pozná každý. Kauza Galkofónu bola za pomoci médií priaznivo naklonených SaS otupená a momentálne sa na svetlo božie prerezáva kauza Gorila. Gorila sa spočiatku zjavila ako Yeti, alebo nejaky mimozemšťan. Nikto ich nikdy nevidel a nikto nevie odkiaľ, ale zrazu sa z čista-jasna sa vyskytli. Samozrejme úplne „nahodne“ pred voľbami…. Môžeme pozorovať, ako opatrne sa do kauzy zapájajú Sulík, Korda, Miškov, ako kauzu komentujú a vehementne vyhlasujú, ako o kauze vedeli, ako nesúhlasili s politickými nomináciami SDKÚ-DS a ako nominácie SDKU-DS presadila. Páni, sú to impotentné pokusy. Ak by ste s kauzou prišli v roku 2010, teda vtedy, keď ste sa o nej dozvedeli, akceptoval by som vašu hru pre spravodlivosť a fair-play. Ibaže vtedy ste si delili korytá a držali ste hubu a krok. To vás diskvalifikovalo z pozície Spravodlivých nad najspravodlivejšími.

Galkofón, Gorila a iné opice

Ak by v dnešnej dobe niekto tvrdil, ako čestný je v politike, bol by azda považovaný za najväčšieho vtipkára. Politika bola, je a bude o moci. A moc je o peniazoch. Pokojne budem veriť informáciam zo spravodajských hrier v kauze Gorila a Galkofón. Toto však nie je ani len suterén. Špička ľadovca na niekoľkostom poschodí nebude nikdy odhalená, pretože politici sú čím ďalej tým viac inteligentnejší, ich konanie sofistikované a maskované a navyše v politike dnes už politika ťažko nájsť. Nájdeme tam športovcov, moderátorov, redaktorov, maklérov, ľudí z reklamy.

Mimochodom, dobrý pozor si dávam na tých, ktorí sa predháňajú vo vyhláseniach, ako odhodlane bojujú proti korupcii, klientelizmu. Takí svojim krikom potrebujú len prekričať vlastné maslo na hlave. Buďme realisti. V politike právo, spravodlivosť, solidaritu, morálku a česť nenájdeme. Ani napriek úsiliu, s akým nás o svojej bohorovnosti niektorí presviedčajú. Žiaľ.

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 379774x
Priemerná čítanosť článkov: 3652x

Autor blogu

Kategórie