Založ si blog

Emisie vyšetriť netreba. Ani odpočúvanie.

Organizačný výbor občianskych úplne spontánnych a neorganizovaných protestov, vyjadrujúcich výhrady v prípade kauzy „gorila“ reagoval na vcelku pragmatické konštatovanie Fedora Gála, že lídri protestov majú šibnuté vízie. A že v podstate žiadne nemajú.

A tak sme sa dozvedeli, že požadujú, aby sa kauza „gorila“ dôsledne vyšetrila. …..      ……     ……    ? A ďalej??? Ďalej už nič. ŽIadna iná požiadavka na inú kauzu.

Domnievam sa teda, že kauza emisie sa vyšetriť dôsledne nemusí. Ani odpočúvanie počas ministrovania Galka. A nejaké miliónové tendre Úradu vlády už vôbec nie. A nákup predražených fábií za takmer 3 milióny kus (!) tiež nie. O ostatných malých miliónových kauzách sa už ani nezmieňujem.

Mnohí hovoria, že protesty v kauze „gorila“ spoluriadi nejaká veľmi špeciálna a schopná zahraničná organizácia. Mám však dojem, že ak niekto nedokáže jasne sformulovať svoje požiadavky do reálnej podoby tak, aby v jednom článku človek nemal pocit, že ide o glorifikáciu komunizmu, kapitalizmu, socializmu, liberalizmu či anarchie, asi tak schopným a špeciálnym nebude.

Ak má byť protestná akcia miestom, kde sa začne písať nová éra slušnosti a spoločenských pravidiel, tak sa tak aj musí vyvýjať a nemôže ísť o chaotické a živelné zhromaždenie, kde sa mnohí prídu len vyvrešťať a jediným výsledkom budú pár dní pretrvávajúce zážitky a emócie protestujúcich, ktorí síce vedeli, že sú tam kvôli nejakej „gorile“, ale v podstate nevedia nič iné… Veď stačila by jednoducho položená otázka protestujúcim, napr. „čo ďalej?“. Ťažko by sa vedeli formulovať právne exaktné a reálne procesy ďalšieho vývoja.

A najmä, lídri protestov by mali vysvetliť informácie, ktoré sa objavili na internete a posúvajú „dobromyseľnú“ protestnú akciu do úplne inej roviny: http://dolezite.sk/Katolicky_odzemok_alebo_Slovensko_tancuje_ako_ciernoprd_198.html#ixzz1llzaLZaA

A čo bude ďalej? Počkáme. V každom prípade ak toto nemá byť len predvolebná akcia úzkeho spektra dravých strán, organizačný výbor musí veľmi rýchlo ponúknuť prepracovanú alternatívu a požadovať reálne riešenia. Pretože požadovať, aby do zajtra bol postavený nultý okruh v Bratislave by asi bolo nereálne.

Všetko sa dozvieme po voľbách. Pokiaľ sa protrestné aktivity rozplynú, je to jasné, na čo to všetko bolo….

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 380133x
Priemerná čítanosť článkov: 3655x

Autor blogu

Kategórie