Založ si blog

SME prinieslo odhalenie škandálu! Vlastného!

„Dat si rybu nemá chybu“… Dokonalý, extraordinárny, investigatívny a nemenej významne vzdelaný „žurnalista“ SME prináša správu hodnú Pulitzerovej ceny! Šokujúce odhalenie! Dáva však gól do zamestnávateľovej bránky…

O čo ide?

Ministerstvo pôdohospodárstva SR propaguje podporu predaja konzumácie rýb prostredníctvom rádia, ktoré je údajne a dokonca až desiate na trhu. Desiate v rebríčku počúvanosti v kraji zrejme. Ide o metropolitné  rádio Best FM. SME prináša informáciu o kampani 180.000 EUR, ktorá navodzuje dojem, že rádio Best FM takéto peniaze zhltlo. Nerobím advokáta nikomu, padni komu padni. Ale nemám rád, ak si niekto nepozametá pred vlastným prahom. Nejdem polemizovať o vhodnom žánri rádia, o cieľovej skupine a pod. Nie je to podstatné pre upozornenie na to, že sa používa dvojaký meter…

Ako robili kšefty chlapci z denníka SME

V tomto registri som však našiel oveľa zaujímavejší poznatok.
Denník SME podpísal dňa 07.12.2010 s Mihálovým politickým nominantom, dosadeným bez tendra do teplej stoličky Fondu sociálneho rozvoja ZMLUVU za skoro 13.000 EUR.
13.000 EUR  za to, že tri týždne bude v elektronickej verzii SME učupené malé logo pri príležitosti Európskeho roka 2010… Za tri týždne, takmer 13.000 EUR. Náklady SME? Žiadne. Keby aspoň v printovej forme, keby aspoň na nejakej zaplatenej frekvencii v TV či rádiu.

Kde je demonštrácia morálnych hodnôt?

Ako vidieť, ak sa jedná o vlastný prospech a profit, nejako sa nevyskytol redaktor či žurnalista, ktorý by kritizoval vlastné rady v denníku SME. To len na margo morálnych nárekov niektorých zamestnancov denníka SME, ktorí uverili ilúzii vlastnej bohorovnosti a jedinečnosti, sprevádzanej pocitom morálne najsilnejšej autority, aká môže na Zemi i v nebi existovať…

Malo by platiť, že ak už teda kritizujem iné médium, resp. konkurenciu, že získalo zákazku, čo je samo o sebe podlé, prízemné a také „slovenské“, pozametám si pred vlastným prahom.
Pretože ak bolo účelom poukázať na hospodárenie s verejnými prostriedkami, bolo to podlé rovnako, keďže na svoj biznis s verejnými prostriedkami mediálna konkurencia zjavne zabudla.

Takže dámy a páni, dosť bolo hrátok na morálne hodnoty, ovečky začínajú byť nepokojné. Oddídte, hoci i teatrálne. Už zajtra si nikto nebude pamätať vaše žalostné chválospevy a ódy na vlastnú dokonalosť.

PS: Skladám pomyslený klobúk redaktorkám Veronike Folentovej  (SME) a Barbore Demešovej (Markíza),  ktoré sa podpísali pod medializáciu úžasného tendra na nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici a vďaka ktorým padla hlava ministerky Zvolenskej a podpredsedníčky NR SR Zmajkovičovej!
(Nákup CT prístroja, kde CT prístroj za cenu 1 mil. EUR bol drahší ako ten za 1,6 mil. EUR …..)

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 379582x
Priemerná čítanosť článkov: 3650x

Autor blogu

Kategórie