Založ si blog

Problém s migrantami vyriešený!

V uplynulých dňoch boli občania SR oboznámení o zamýšľanom kroku EÚ, prerozdeliť si solidárne migrantov medzi členské štáty EÚ. Po vlne znepokojenia boli aj obyvatelia Slovenska označení za netolerantných, nesolidárnych, ba priam za nedemokratických a nevzdelaných. My sme však našli riešenie problému s migrantami!

Mnohí vzhliadli argumenty v prednáške na túto tému https://www.youtube.com/watch?v=KPgKGQrzoDU&app=desktop.

Veľmi jednoducho, ale zruzumiteľne a pravdivo pomenovaný problém s migrantami pre porovnanie so skutočne úsmevnými tvrdeniami zástupcov rôznych mimovládok, ktorých zmyslom existencie je mnohokrát existencia samotná. Ich zdroje príjmov sú dary, príspevky štátu, rôzne dotácie a finančné schémy, na ktoré sú úspešne roky napojené, aby vykonávali svoju nezanedbateľnú činnosť.
No a teraz to riešenie. Ak si na portáli verejnej správy vyhľadáme počet rôznych neziskových organizácii (a pokojne by stačili tie, ktoré sa chcú páčiť EÚ, svetu, vesmíru a byť európskejšie než Európa sama) a vynásobíme ich počtom zamestnancov či dobrovoľníkov, dostávame astronomické číslo vo výške niekoľko tisíc mierumilovných, vysokomorálne zmýšľajúcich a solidárnych ľudí. Niekoľko tisíc!

Slovensko má prijať približne 800 utečencov. Z toho vyplýva, že ak si  jedna rodina zamestnanca mimovládky „adoptuje“ hoci čo i len jedného migranta a pomôže mu socializovať sa, problém s migrantami máme zvládnutý.

 

Dokonca som počul vyjadrenie nejakej slovenskej neziskovky, že sme na Slovensku takí či onakí a že Slovensko by mohlo prijať viac migrantov. Nuž som potešený, že táto neziskovka zmýšľa rovnako, ako ja, pretože aj mne vyšlo, že niekoľko tisíc dobrovoľníkov je schopných pre naplnenie svojej misie v mimovládnych organizáciách „adoptovať si“ dokonca niekoľko tisíc utečencov. Do svojej rodiny.

 

Verím, že sa môj návrh stretne s pozitívnym vnímaním, pretože takýto migrant určite nejde zneužiť či využiť sociálny systém krajiny, v ktorej sa hodlá usídliť, určite nepredstavuje kultúrne, sociálne či náboženské rozdiely a z toho plynúce riziká, iste nepredstavuje zdravotné riziko alebo riziko v podobe prejavov agresie, plynúcej z odlišného prostredia a socializácie takéhoto migranta, pričom pre mnohých z nich sú blízke stredoveké praktiky.

 

Z videa na „youtube“ s názvom „Svetová chudoba, Emigrácia a Žuvačky“ sme iste všetci pochopili, že prijímanie migrantov predstavuje ŽIADNY pozitívny prínos a neponúka ŽIADNE riešenie, nakoľko sa to rovná prefiltrovaniu jedného litra vody tváriac sa, že zachraňujeme oceán.

Pritom negatívnych dôsledkov je až príliš a vyplývajú z kultúrnych, náboženských rozdielov, odlišného prostredia a zvykov migrantov, ktorých charakterové črty a zvyky boli počas socializácie v rannom veku nadobudnuté v značne odlišnom prostredí, než v akom tieto vlastnosti a zvyky nadobúdal slovenský občan. Preto je pre určitú skupinu migrantov celkom prirodzené ukameňovať ženu, znásilniť ju.

 

Ak chceme pomôcť, navrhujme a podporme zlepšenie podmienok pre život v krajinách, z ktorých migranti pochádzajú. Nie som proti pomoci ženám a deťom z krajín tretieho sveta, ale ekonomické migrácie mužov do krajín so štedrým sociálnym systémom, ktoré prestávajú byť ochotné nápor zvládať a chcú poslať utečencov ďalej do vnútrozenia, odmietam.

 

 

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 379706x
Priemerná čítanosť článkov: 3651x

Autor blogu

Kategórie