Založ si blog

Skutočne je nemecký minister hlupák?

Tak už je načase zvolať, že je kráľ nahý. A poukázať na plné ústa na idiotizmus nemeckého ministra vnútra Thomasa de Maiziere a jeho niektorých nemeckých  kolegov a kolegýň, ktorí sa nechali počuť, že represiou proti neposlušným členom EÚ je finančný postih v podobe uškrtenia štrukturálnych fondov.

Milí naši kolegovia z jednej veľkej solidárnej rodiny…

Čo ste ponúkli svojim spolučlenom veľkej európskej rodiny, keď ste podporovali drancovanie, politické a hospodárske intervencie tzv. „vyspelých“ ekonomík sveta v oblastiach, z ktorých dnes húfne utekajú tzv. utečenci? Čo ste okrem podpory svojich trhov urobili pre trhy ostatných členov EÚ? Kde bola Vaša solidarita?

Kde bola Vaša solidarita v tolerovaní porušovaní hospodárskych pravidiel zo strany mocných členov EÚ? Prečo boli tolerované porušenia Maastrichtských kritérií zo strany napr. Nemecka, kým iné štáty znižovali dlhy, nepožičiavali si a tým pádom nestimulovali ekonomický rast len preto, aby dodržali podmienky tzv. „veľkej európskej rodiny“?

Kde bola Vaša solidarita v oblasti prvovýroby, keď je slovenský poľnohospodár znevýhodnovaný pred napr. rakúskym a dostáva tak deformačné subvencie, že slovenský poľnohospodár živorí a rakúsky prospieva? Ako je možné, že cena produkcie a dopravy portugalských plodín je nižšia ako cena nákladov na pestovanie slovenského poľnohospodára?

Prečo tak právne poriadkumilovná krajina nekontroluje efektívne použitie veľkého množstva peniazí, ktoré EÚ poskytuje každoročne na krytie nákladov, spojených s ochranou hraníc európskeho spoločenstva napr. Grécka, Talianska??? Prečo nie sú hranice Spoločenstva strážené efektívnejšie? Alebo sa nemá člen EÚ- Slovensko, ktoré tiež prispieva, právo pýtať?

Rozmýšľala kancelárka Merkelová, keď učinila verejné pozvanie pre migrantov bez akéhokoľvek poriadku a kontroly osôb? Je možné, aby sa tisícky osôb presúvali krajinou bez akejkoľvek kontroly? Nemá Slovensko právo sa pýtať, ako je možné, že prispieva na právnu a územnú bezpečnosť svojich obyvateľov a táto služba obyvateľom EÚ poskytovaná nie je?

A nakoniec štrukturálne fondy.

Skutočne je minister financií či vnútra Nemecka až taký hlupák, že nevie, že Slovenská republika do rozpočtu EÚ v rámci solidarity viac platí, ako prostredníctvom štrukturálnych fondov prijíma? Z čoho plynie záver, že ak EÚ priškrtí množsvo peňazí, alikvótne sa zníži aj povinnosť slovenských odvodov do kasy EÚ.

Slovensko má napriek miere zakontrahovanosti (takmer 100%) veľmi nízku úroveň čerpania štrukturálnych fondov. Európsky úradník, ktorý by si v trhovej ekonomike nezarobil ani na slanú vodu a neprežil by, pretože je rozmaznávaný tisíckami eúr mesačne za elementárnu administratívnu činnosť, poľuje po chybách našich prijímateľov, ktorí žiaľ administratívne chyby robia, byrokracii príliš nerozumejú a hoci všetko poctivo zrealizovali, peniaze nedostanú alebo vrátia, pretože papier a jedna veta nepustí… a preto nevyčerpáme peniaze, ktoré nám boli pridelené a veľkú časť do rozpočtu EÚ vrátime. Avšak do Fondu solidarity Slovensko prispieva fixnú sumu bez ohľadu na to, či si členské štáty svoje povinnosti plnia, alebo nie (napr. ochrana územia Európskeho Spoločenstva).

 

Takže pán minister vnútra, nabudúce menej trotlovské vyhlásenie. Pretože zatiaľ my doplácame na EÚ a nie naopak. Hlásate voľný pohyb, otvorenú náruč migrantom v lone Nemecka, tak ich láskavo neobmedzujte kvótami. Pretože nie Slovensko Česká republika či Maďarsko kvóty odmietajú. Sú to najmä migranti, ktorí kvóty odmietli.

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 379785x
Priemerná čítanosť článkov: 3652x

Autor blogu

Kategórie