Založ si blog

Teplá a drahá stolička pre Nicholsonovú a Sulíka? Bez obalu.

Teplá a drahá stolička pre Nicholsonovú a Sulíka? Bez obalu.

Lož má krátke nohy. Pani Nicholsoná sa pýši ešte kratšími…

Spomínate si na parlamentné voľby? Na populistické slogany o boji s korupciou? O eurofondoch? O zneužívaní funkcií? O drahých euroúradníkoch? Populizmus vyniesol Sulíka a Nicholsonovú do parlamentu a pomohol im silno sa prisať na verejné zdroje a žiť z frustrácie občanov SR. A čím viac sú obyvatelia SR frustrovaní, tým viac sa darí podobným indivíduám, ako Nicholsonová, ktorých jediným programom sú mediálne výstupy… Nicholsonová a Sulík to pochopili. Stačí lacný politický marketing a volič to zhltne aj s navijakom. A teplé miestečko so zaujímavým príjmom zabezpečené. takmer bezpracne…

 

Tlačovka / Opíjanie rožkom / Za všetkým hľadaj peniaze

Tlačová beseda dua Nicholsonová/Sulík dopadla pre predstaviteľov tejto dvojosobovej strany katastrofálne. V nervozite povedali aj to, čo povedať nechceli.

Papagájovanie naučených, nič nové nehovoriacich fráz o prebyrokratizovanej Európskej únii, o platoch euroúradníkov, už omrzelo nielen obyvateľov, členov strany SaS, ktorí húfne od Nicholsonovej a Sulíka odišli, ale aj médiá. Žiadne rečičky sa nerátajú, všetci požadujú fundované odpovede na otázky. Na tie isté otázky, ktoré si kladú ľudia v domácnosti, v krčme,  alebo v obchode. A ak duo Nicholsonová/Sulík odpovede nepoznajú, je to len o nenažranosti a teplých stoličkách v národnom či európskom parlamente, o čom toto duo presviedča svojou aroganciou a pohŕdaním.

Po rečiach supermana s vypchatým rozkrokom o tom, čo všetko je zlé, prišla tvrdá realita. Novinár sa totiž opýtal jednoduchú otázku v zmysle: Ako a čo chcete pán Sulík s tým urobiť? Čo konkrétne a v akej inštitúcii EÚ?

Odpoveď? Blá.. blá.. blá.. niečo efektívne …blá.. blá.. blá.. niečo pre občanov… A ešte raz blá blá blá… niečo. Arogantná a podráždená odpoveď dua Sulík a Nicholsonová celkom pobavila. Súčasne šokovala. Jeden druhého dopĺňali, odpovedať nevedeli. Hasili trápnu situáciu, žiaľ neskoro. A arogancia Nicholsonovej? Nepotrebovala by komentár. Vraj: „Odpovedala som najlepšie, ako som vedela“… To je pravda. Aj študent s hodnotením 5 alebo FX iste odpovedal najlepšie, ako vedel. Žiaľ nedostatočne 

Nikto sa napriek opakovaným otázkam nedozvedel, čo a kde chce Nicholsonová a Sulík navrhnúť, vykonať. Aké zmeny v inštitúciách EÚ, aký počet úradníkov, aké úradné štruktúry, kde, aké kompetencie….proste jedno veľké NIČ.

Zrazu prítomní zistili šokojúcu skutočnosť, že duo N/S nemá ani šajnu o tom, kam to vlastne kandiduje a čo tam vlastne chce robiť. Nevedeli odpovedať vecne na nič.  

 

Brusel je darmožráč. Dajte peniaze mne

Svoju kampaň si založili na kritike Bruselu, kritizovaním drahých poslancov a tiež na kritike mrhania európskymi peniazmi.

Šokujúca bola preto arogantná, až podráždená odpoveď na otázku novinára, čo urobia s tým tučným príjmom europoslanca a s rôznymi príplatkami a či sa ho vzdajú.

 

Odpoveď bola prekvapujúca. Tieto peniaze im patria a ponechajú si ich. Predsa nevidia dôvod sa ich vzdávať.

 

Svedomie? Morálka? Prosím Vás! Nebuďte trápni! Kritizujte za poberanie tučných príjmov z verejných zdrojov niekoho iného a nie Nicholsonovú a Sulíka, ktorí zatúžili vypadnúť zo Slovenska a získať nielen tučný príjem, ale aj všetky výhody europoslanca… Oni predsa „bojujú“ proti korupcii a proti rozkrádaniu verejných zdrojov.  Žiaľ nie vo vlastných radoch.

 Snáď s príchodom pani Nicholsonovej nepríde do Bruselu zopár kamarátov bez výberového konania, ako na Ministerstve práce v čase, keď bola štátnou tajomníčkou a nebudú poberať tisícky eur mesačne. A tiež nám ostáva dúfať, že pani Nicholsonová sa nezapojí do protipovodňových opatrení, podstatou ktorých je jednoduchý a lacný systém hrádzok a ktoré mali riešiť nezamestnanosť  za šialených 44 mil. EUR. Nakoniec išlo cca 33 miliónov rôznym stavebným firmám a konzultantom.

 

Byť poslancom je zábavné a výnosné

Mediálne duo Nicholsonová a Sulík, stíha napriek práci a neuveriteľnej „zaneprázdnenosti“ poslanca NR SR, za ktorú poberá nemálo peňazí, asi všetko… Momentálne je divadelné duo zaneprázdnené nacvičovaním infantilných scénok a ich šírením v rámci slovenského „turné“ v kampani o teplé a dobre platené miesto europoslanca na svojom „turné“ po Slovensku.

Kým občania SR chodia každý deň do práce, aby užili svoje rodiny, duo Sulík a Nicholsonová vysvetluje, akí sú obyvatelia SR neschopní. Veď je to predsa jednoduché. Mat dobre platenú prácu v NR SR, študovať tie množstvá zákonov, niektoré dokonca pripravovať a zároveň nacvičovať komédiu a absolvovať slovenské turné so scénkou „Ako som obabral slovenského voliča“…

 

Ja Vám toľko sľúbim, že Vám už nikto viac dať nemôže

O Nicholsonovej a Sulíkovi počuť snáď len pred voľbami. Keď ide o koryto. Rovnako, ako v prípade ostatných kandidátov. Ibaže s tým rozdielom, že kým ostatní aspoň držia ústa, títo dvaja utrácajú milióny za kampaň o tom,  aby povedali obyvateľom, že oni sú iní. Im o peniaze nejde…. Že oni sú pápežskejší, než pápež…

 

V národných parlamentných voľbách im to vyšlo. Populizmus, mediálne frázy, sľuby. Dostali sa ku korytám, teplým stoličkám a spokojne stíchli. Užívajú si … Občas mediálny výstup, ako inak – komediálny.

Teraz to skúšajú v europarlamentých voľbách. Opäť tie isté frázy. Opäť tá istá rétorika. Mediálne scénky, výstupy. Frázy, ktoré chce občan počuť – populizmus.

Ide o eurokoryto… Vačšia žranica…  Stratégia rovnaká.

 

Títo dvaja sú veľmi šikovní, pretože pochopili, že byť v NR SR prisatý na verejné zdroje obyvateľov je celkom pohodlné a výhodné.

Netreba príliš pracovať, niesť riziko a pritom ma poslanec vplyv, je nadčlovek s imunitou, čo vyafektovaná arogantná pani poslankyňa rýchlo pochopila a riadne sa prisala na ľahký zdroj príjmu. 

Sulík a Nicholsonová ukázali, že utrieť si zadky slovenskými voličmi je tak trochu „slovenské“ a pokiaľ to pomôže dostať sa k verejným financiám do národnej rady, alebo dokonca do Bruselského parlamentu a prisať sa na rozpočet štátu, alebo Európskej únie, tak urobia hocičo.
Síce priznávam, že osoba Richarda Sulíka mi je v čomsi sympatická, napriek jeho kauzám typu OLO, Liberálny dom a čojaviemčoešte (nie, odmietam typ argumentov „zakon nebol porušený“…to nebol ani pri emisiách a išlo o zlodejinu…)

 

Je viac než dobré, ak si niekto ako prioritu zvolí boj proti korupcii, nemrhanie verejnými financiami, ak kritizuje oponentov a poukazuje na rozkrádanie verejných financií, na ich mrhanie, na predražené nákupy a podobne.

Veď za usporené peniaze by nám tu stáli už len nové nemocnice, plné prvotriedneho vybavenia a pacienti by sa netlačili ako dobytok v stuchnutých čakárňach polikliník a nemocníc.

Ak sa však týmito pravidlami sám nedrží a kričí tieto heslá iba ako úbohú populistickú propagandu s cieľom oblbnúť verejnosť, ktorej sa to dobre počúva, tak to zapácha viac, ako tá najskazenejšia politická zdochlina v značnom štádiu rozkladu.

 

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 380249x
Priemerná čítanosť článkov: 3656x

Autor blogu

Kategórie