Založ si blog

Ako chcela poslankyňa Rómov v osadách udržať . . .

Videli ste ocenený film s Kevinom Kostnerom „Tanec s vlkmi“? Asi ho videla aj poslankyňa Nicholsonová. Mám dojem, že ju vidím v Národnej rade SR poskakovať okolo mikrofónu, do ktorého si niečo mrmle a neuveriteľne rada sa počúva.

Na poslednej schôdzi NR SR pani poslankyňa, ktorá sa ocitla v našom najvyššom zákonodárnom orgáne podivnou hrou náhod a zlyhania logiky, matematiky, fyziky a tiež neexaktných vied, vyslovila, že ona v Kanade bola a zrejme tam skúmala indiánov. Títo indiáni boli umiestnení v internátnej škole. V dôsledku tohto sa z nich stali deti stratenej generácie. Aby to znelo odbornejšie, pani poslankyňa použila odborný pojem: „Lost Generation“ …

Vzápätí pridala zopár všeobecných viet typu : „ak chcete byť čistí, musíte sa umývať“ …Ona sa musí strašne rada počúvať. A všetci naokolo zívajú…

Perla za perlou sa valí a Lucia N. zabáva Národnú radu vetami typu:

„Nesúhlasím s internátnymi školami, pretože ak sa mladý Róm dostane do teplej internátnej izby, so sprchou, tečúcou vodou, splachovacím záchodom, už sa nebude chcieť vrátiť na víkend z internátu do osady…“

A kde inde tieto decká chceme mať? Nie je snahou,aby sme ich vytvrhli z tohto prostredia? Aby začali žiť ako ľudia? Aby mali šancu žiť čisto a slušne?

Pani Nicholsonová to teda vyriešila. Toľko peňazí a analýz adresovala zvýhodneným mimovládkam, ktoré skúmali a radili, ako dostať deti z osád, až nakoniec kapitulovala a rozhodla sa, že tie decká v tej osade treba vlastne udržať…

A ďalšia perla nenecháva na seba dlhšie čakať. Pani Lucia N. vyťahuje ťažký kaliber: Svetovú banku a ňou podporené ďalšie analýzy, bez ktorých by si parazitickí konzultanti, nalepení na romskej agende a fondoch EÚ, nezarobili ani na slanú vodu.

Analýza potvrdila podľa p. Lucie N. , že ak deti udržíme v škole, majú väčšiu šancu získať vzdelanie a zamestnať sa… Hm, kauzalita je silnou stránkou pani Nicholsonovej. Dokonca aj bez ťažkého grantu a bez spriatelených kámošov konzultantov, ktorým Lucia hojne nadelila, by sme si všetci my ostatní so sedliackym rozumom vedeli domyslieť, že dôsledok štúdia je získanie vzdelania a väčšej šance sa uplatniť na trhu práce a nie získanie ovčích kiahni.

Ostatné ani nebudem komentovať. Pani Nicholsonová si robí kampaň na utrpení detí v rómskych osadách, na gravidite maloletých dievčat….. číta príbehy 12-13 ročných tehotných dievčat. Vytĺka politický kapitál. Nič nové u tejto pani.

Koľko moralizovania, čo sme mali robiť…. A ČO STE ROBILI VY, PANI BÝVALÁ ŠTÁTNA TAJOMNÍČKA, KED STE MALI V RUKÁCH TOĽKO ROKOV KOMPETENCIE? ČÍM STE PRISPELI K ZMENE? KDE SÚ TIE ZMENY? ČO STE UROBILI, ABY SA ZABRÁNILO PRÍPADOM TÝRANIA DETÍ A ŽIEN? AKO STE CHRÁNILI PRÁVA RODÍN, KTORÝM V INÝCH ŠTÁTOCH ODNÍMALI DO SOCIÁLNEJ OPATERY DETI?

Nicholsonovej a jej pretiahnutým samohláskam na hranici nechutného afektovania neverím už ani nos medzi očami… A rómsku osadu videla len z obrázku. Jednoducho sa mi zdá, že tie deti chcú v tých osadách udržať. Pretože ak by neboli osady, nemali by takýto ľudia agendu, nemali by sa na čom vyviezť do Národnej rady, sedieť na teplých flekoch a čerpať tisíce sebe a ďalšie z fondov EÚ.

 

 

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 380345x
Priemerná čítanosť článkov: 3657x

Autor blogu

Kategórie