Založ si blog

Dali sme si facku. Vychovali sme vzdelané ovce.

Ako sme si mladých vychovali, tak volili. Dali sme si dobrú po papuli. Naši mladí sú iste vzdelaní. Nikto nespochybňuje vzdelanie z rôznych odborov masmédií, sociálnych prác, štúdií, marketingu… Vychovávame ich však ku konzumnému spôsobu života. Kupujú výhradne podľa obalu. Nie podľa obsahu. Preto si priemerný mladý Slovák zaslúži hipsterskú kaviareň, montážnu halu, pocit výnimočnosti a Sulíka, Matoviča a Kotlebu vo vláde.

 

Je evidetné, že volič SMER-u volil zo zotrvačnosti. Úbytok percent a hrobárom úspecbu je jednoznačne mecenáš z Východu Paška. Fico sa od neho nedištancoval a stredopravé opozičné médiá si trhali túto zdochlinu výdatnejšie, ako hyeny. A povedzme si, že oprávnene.

Sulík a Matovič nemuseli robiť nič. Percentá im získali médiá. Tie vstúpili otvorene do kampane jasným deklarovaním podpory a šírením článkov, ktorými urobili z Matoviča a jeho káuz hrdinu. Priemerný vzdelaný hipster v bratislavskej kaviarni zafilozofoval o korupcii a klientelizme a zhltol všetko, čo sa mu servírovalo aj s navijákom. To, čo sa môže zdaň mnohým len snom, Matovičovi sa podarilo pri vstupe do vlády v 2010 pretaviť v realitu. Konanie zastavené, všetko zahladené. Kde bol vzdelaný bratislavský hipster z kaviarne? Mlčal. Lebo Fico.

Keď dosť nešťastne Fico odkomunikoval machinácie z účtovníctvom deň pre daňovou kontrolou, machinácie so sumou 122 miliónov a fiktívne prevody sumy, vzdelaný mladý konzument opäť nepočul a nevidel. Pretože ako správny konzument nakúpil so zľavou od opozičného média.

Tak v poriadku. Odstavme už teda Fica a poďme na reálny program. Keď bloger napísal serióznu analýzu nezmyslov z dielne SaS, týkajúcu sa odvodového bonusu, ktorý sa bude týkať len vyšších príjmových skupín, označili to Mihál a spol. za hlúposť a svoje vlastné údaje korigovali. Bloger to opäť prepočítal a opäť žalostne v neprospech SaS. Kdeže sú vzdelaní mladí konzumenti? Nepostrehli. Filozofovanie nad cigaretkou a kávičkou v zadymenom podniku dá občas zabrať. Neodsúdili politikov z SaS ani vtedy, ked blogera na svojom konte zablokovali. Samozrejme vsetko v súlade s demokraciou..

Kauzy Nicholsonovej na Ministerstve práce? Podvody v protipovodňových opatreniach, kde pretieklo cez spriaznené firmy vyše 30 milionov EUR? Kde bol Matovič s tým jeho zápalistým prejavom?

Ľutujem úprimne Sulíka, ktorého považujem za v princípe korektného človeka, aj keď hrobára pravice, že musí tolerovať toľko vskutku zvlášnych osôb po svojom boku. Alebo taký Juraj Droba. Vcelku sympaťák. No v jednej strane s Nicholsonovou, brrrr.

Tieto strany, fungujúce na princípe s.r.o. s autokratickým vedením sa počas sedenia vo vláde vyfarbili sýto. Ak by mali takú členskú základňu, ako SMER, toľko úradníkov ako SMER a boli tak dlho pri koryte ako SMER, možno by sa aj Široký cítil ako diletant.

Ľudia na Slovensku majú presne to, čo si zaslúžia.

Ilúzia demokracie počas 1 minúty, počas ktorej sa vhadzuje do urny volebný lístok. Korupčníkov s hrubými maniermi vystriedala nová generácia šikovných podnikateľov a osôb. V rukavičkách a s heslami o demokracii.

Tak si naši milí mladí vzdelaní hipsteri a nehipsteri sadnite na dobrú kávičku a tešte sa, že sa konečne dostane Slovensku poriadku.Myslím, že Kotleba to zariadi.

Prichádza nová éra, éra iluzionistov. Schopný iluzionista odpúta pozornosť, napr. rečami o korupcii a klientelizme a sám ju v nepozorovaný moment aplikuje. Nič iné sa však nezmení. Široký je nad akúkoľvek vládu. Reč peňazí už neovplyvňuje len jeho…

Volič sa v týchto voľbách evidentne rozhodoval podľa obalu a nie obsahu. Veď tak, ako tradične. Kúpil to, čo vyzeralo najkrajšie. Trendy. In. Tak mu treba.

 

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 379713x
Priemerná čítanosť článkov: 3651x

Autor blogu

Kategórie