Založ si blog

Zavakcínovaný predseda vlády

Tak a je to. Predseda vlády má už imunitu. Ktovie, čím to bol zavakcínovaný, ale účinnosť predstavuje na rozdiel od jeho antigénových testov 100%. A ak zavakcínovaný nebol, musel byť začipovaný. Inak sa nedá vysvetliť tak zásadná zmena názorov, týkajúca sa podpory korupcie a klientelizmu.

NOVELA ZÁKONA O VEREJNOM OBSTARÁVANÍ V RÉŽII FICOVEJ KOALÍCIE
(Zvýšenie limitu na 180 000 EUR bez DPH)

Nie je to tak dávno, čo sa OĽaNO vyjadrilo k novele zákona o verejnom obstarávaní tak, že znižuje súťaživosť a zväčšuje priestor pre korupciu, znižuje kontrolu a zvyšuje riziko vopred dohodnutého výberu uchádzačov a fiktívnej konkurencie (kartelových dohôd). Dôvodom týchto zásadných (a správnych) vyjadrení bolo, že novela zvyšovala finančné limity na priame zákazky pri cene zákazky z 50 000 na 70 000 EUR (pri službách), a pri stavebných prácach zo 150 000 na 180 000 EUR bez DPH. T. z. zákazka sa usmerní „našim“ ľuďom. Ostatní sa samozrejme o obstarávaní nedozvedia, pretože nemajú odkiaľ a neboli ani oslovení.
Bolože to kriku poslanca Matoviča a poslankyne Remišovej, ako si Smeráci vytvárajú korupčné prostredie pre svojich ľudí. (link nižšie)

NOVELA ZÁKONA O VEREJNOM OBSTARÁVANÍ V RÉŽII MATOVIČOVEJ KOALÍCIE
(Zvýšenie limitu na 5 300 000 EUR bez DPH)

Matovičov kámoš Kollár cez svojho človeka Holého. Navrhol zmenu zákona o verejnom obstarávaní, bez konzultácie s Úradom pre verejné obstarávanie. Novela navrhuje zvýšenie finančných limitov na sumu 5 300 000 EUR bez DPH pre stavebné práce. Čiže na sumu 6 360 000 s DPH. Aby sme opäť rozumeli, ide o spôsob, ako ľahko prihrať netransparentne zákazku svojmu človeku. Limit sa nezvyšuje o trápnych 30 000 EUR ako za čias Fica, ale o milióny EUR. A všetko je zrazu v poriadku, zdá sa.
(Kto je Holý? Stačí trochu pogoogliť. Nájdeme spojenie s Póorom, štátny biznis. Viac ani vysvetľovať netreba.)

Novela bola dovedená do dokonalosti na štýl Holého tým, že sa ruší možnosť kontroly zo strany Úradu pre verejné obstarávanie. Čiže zmluvička sa uzavrie, dojde aj k jej plneniu a čo je doma, to sa ráta. Potom sa môžete aj súdiť…

POLITICKO – EKONOMICKÁ REALITA

Platí, že keď vyhráš voľby, môžeš všetko. A tak Matovič dnes podporuje megabiznis, pri ktorom aj Smeráci blednú závisťou a ostali im otvorené ústa. Pri tomto biznise sa cíti trápne nielen predražená kompa vo Vojke, ale ešte aj bezvýznamná a trápna cca 17 000 000 eurová odmena doktora Bžána, ktorý sa tešil nielen smeráckemu priateľstvu, ale teší aj Kollárovmu (to bude vlastne asi to isté).

Megakšeft s AG testami sa zdal neprekonaný (Matovičom obhajovaná lacná cena cca 4,50-/ks a Sulíkom dojednaná cena menej než 3,-/ks hovorí o takmer 33% predraženosti a vyvoláva otázky, kde tých 33% skončilo. Mimochodom, sú to tie isté otázky, ktoré si Matovič oprávnene kládol pri Kičurových kšeftoch. Kičura vtedy vysokú cenu odôvodňoval vysokým dopytom na trhu. Ups, tuším rovnako, ako Matovič…

FICOV BOZK SMRTI 

Pre I. Matoviča platia dve pravidlá.

Prvé, koho Fico pobozkal (rozumej s kým spolupracovala jeho strana), je toxický a odsúdený na doživotný žalár (s čím sa dá súhlasiť).
Druhé, toxický nie je ten, kto sa kamaráti s Kollárom. A je úplne jedno, kto ho pobozkal.

Princípy? A aké? Ste smiešni. Princípy a morálku píše predsa víťaz volieb.

IMUNITA PREDSEDU VLÁDY

Zdá sa, že pri Borisovi Kollárovi získava Matovič zázračne imunitu. Mlčí, nevidí, nepočuje. Ani korupčné prostredie. Stal sa imúnnym. Čím to je, že predsedovi vlády Matovičovi nevadí ani nehospodárne nakladanie s verejnými zdrojmi v čase, keď naša ekonomika padá na dno a rodičia, snažiace sa zachrániť svoje choré deti organizujú vrchnáčikové zbierky, pretože štát nemá peniaze? Ale úrad podpredsedu vlády Holého rieši v tak ťažkom čase celoslovenský problém: sťahovanie úradu do lukratívnych priestorov.

Aká vakcína túto imunitu spôsobila, ostáva záhadou. Zdá sa, že rovnakou imunitou trpel Fico a tiež jeho predchodcovia…

 

Kritika OĽaNO k novele zákona, zvyšujúcej limit zo 150 000 na 180 000:
https://ekonomika.sme.sk/c/20939151/olano-navrhlo-povinne-zverejnovat-aj-zakazky-s-nizkou-hodnotou-bez-sutaze.html

Vyjadrenie riaditeľa ÚVO JUDr. Hliváka:
https://www.teraz.sk/ekonomika/m-hlivak-novela-zakona-od-s-holeh/513236-clanok.html

Kto je Štefan Holý
https://e.dennikn.sk/1790078/stefan-holy-robil-s-firmou-od-poora-na-analyze-pre-zsr-za-300-tisic/
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/vicepremier-holy-cele-tyzdne-mlci-tichej-atmosfere-mal-vsak-vyberat-nove-sidlo

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 380296x
Priemerná čítanosť článkov: 3657x

Autor blogu

Kategórie