Založ si blog

A mohli sme sa tu mať tak dobre. Ale nebudeme.

Slovensko už dnes mohlo byť krásnou krajinou. Takou, kde sa dobre žije. Nebyť koncentrácie samoľúbych idiotov a desiatok rokov rabovania. A v kombinácii s holubičou povahou dokonalá živná pôda pre parazitov. Tento príspevok žiaľ o obrannej dohode nebude. Tú považujme za uzavetú…Početné politicko-parazitické zoskupenia bolo treba nakŕmiť desiatkami miliónov eur na člena. Namiesto nasýtenia, snahy o spoločenskú rehabilitáciu a aspoň predstierania služby pre štát sa ukázalo, že to boli podpriemerní nímandi s veľkými bruchami, spotenými pazuchami a prázdnymi hlavami, ktorí dokázali jednoduchým spôsobom, v jednoduchom prostredí a s jednoduchými ľuďmi pri klobáse v krčme dohodnúť, kto dostane koľko a kedy.

Veď jasné, korupcia je všade, nielen na Slovensku. Ale nikde na svete to nefungovalo tak, ako u nás. Hlúpo vyzerajúci a rovnako mysliaci funkcionár vytiahne mobil a cez aplikáciu prevezie kámošovi nejaký ten miliónik. Áno, znie to hlúpo, ale podobne ako na tejto ilustrácii to fungovalo. Jednoducho pošli žiadosť A4, niečo tam napíš a ja poviem, nech ti to schvália. Potom sa zastav…

Výhodou Matoviča a spol. sa zdalo byť, že ide o hŕstku dobrodruhov. Životnými métami sa stalo už len napojenie na štátny rozpočet a papalášske prostredie. Nie, to nie je len poslanecký plat, to je život na zámku so služobníctvom a s niekoľkomilionovou dotáciou do jednoosobovej strany každý rok. Toľko peňazí sa nedalo vytlačiť ani na Matovičovej rotačke.

Sú sprostí, ale nekradnú. Aj to by sa dalo prijať. Ale až natoľko sprostí, aby do výkonu nepustili expertov, ktorých tu ešte zatiaľ nejakým máme a ktorí im mohli robiť výsledky, tak to nikto nečakal. A tak sú vo vláde s malými výnimkami dobrodruhovia, ktorí uverili vo vlastnú výnimočnosť, obklopili sa „poradcami“, ktorí „dojednávajú“ kto áno a kto nie. Štát sa stal start-upovou dieľňou. A viete, ako končí väčšina start-upov. Chlapci a dievčatá sa učia novým veciam a popritom predstierajú štátnosť. Strata narastá a na konci tohto dobrodružstva je opäť prázdna špajza. Kým tí predtým ju rozkradlil, tým, ktorí sú tam teraz, pretiekla pomedzi prsty obdobným spôsobom. Veď iba idiot by uveril, že veľký biznis s nákup AG testov, kde prejavilo záujem 20 dodávateľov skončil tak, že vopred pripravený bol iba jeden z nich… Ale formálne všetko OK, ako za Fica.

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 379420x
Priemerná čítanosť článkov: 3648x

Autor blogu

Kategórie