Založ si blog

Ako chcela poslankyňa Rómov v osadách udržať . . .

Videli ste ocenený film s Kevinom Kostnerom „Tanec s vlkmi“? Asi ho videla aj poslankyňa Nicholsonová. Mám dojem, že ju vidím v Národnej rade SR poskakovať okolo mikrofónu, do ktorého si niečo mrmle a neuveriteľne rada sa počúva.

Na poslednej schôdzi NR SR pani poslankyňa, ktorá sa ocitla v našom najvyššom zákonodárnom orgáne podivnou hrou náhod a zlyhania logiky, matematiky, fyziky a tiež neexaktných vied, vyslovila, že ona v Kanade bola a zrejme tam skúmala indiánov. Títo indiáni boli umiestnení v internátnej škole. V dôsledku tohto sa z nich stali deti stratenej generácie. Aby to znelo odbornejšie, pani poslankyňa použila odborný pojem: „Lost Generation“ …

Vzápätí pridala zopár všeobecných viet typu : „ak chcete byť čistí, musíte sa umývať“ …Ona sa musí strašne rada počúvať. A všetci naokolo zívajú…

Perla za perlou sa valí a Lucia N. zabáva Národnú radu vetami typu:

„Nesúhlasím s internátnymi školami, pretože ak sa mladý Róm dostane do teplej internátnej izby, so sprchou, tečúcou vodou, splachovacím záchodom, už sa nebude chcieť vrátiť na víkend z internátu do osady…“

A kde inde tieto decká chceme mať? Nie je snahou,aby sme ich vytvrhli z tohto prostredia? Aby začali žiť ako ľudia? Aby mali šancu žiť čisto a slušne?

Pani Nicholsonová to teda vyriešila. Toľko peňazí a analýz adresovala zvýhodneným mimovládkam, ktoré skúmali a radili, ako dostať deti z osád, až nakoniec kapitulovala a rozhodla sa, že tie decká v tej osade treba vlastne udržať…

A ďalšia perla nenecháva na seba dlhšie čakať. Pani Lucia N. vyťahuje ťažký kaliber: Svetovú banku a ňou podporené ďalšie analýzy, bez ktorých by si parazitickí konzultanti, nalepení na romskej agende a fondoch EÚ, nezarobili ani na slanú vodu.

Analýza potvrdila podľa p. Lucie N. , že ak deti udržíme v škole, majú väčšiu šancu získať vzdelanie a zamestnať sa… Hm, kauzalita je silnou stránkou pani Nicholsonovej. Dokonca aj bez ťažkého grantu a bez spriatelených kámošov konzultantov, ktorým Lucia hojne nadelila, by sme si všetci my ostatní so sedliackym rozumom vedeli domyslieť, že dôsledok štúdia je získanie vzdelania a väčšej šance sa uplatniť na trhu práce a nie získanie ovčích kiahni.

Ostatné ani nebudem komentovať. Pani Nicholsonová si robí kampaň na utrpení detí v rómskych osadách, na gravidite maloletých dievčat….. číta príbehy 12-13 ročných tehotných dievčat. Vytĺka politický kapitál. Nič nové u tejto pani.

Koľko moralizovania, čo sme mali robiť…. A ČO STE ROBILI VY, PANI BÝVALÁ ŠTÁTNA TAJOMNÍČKA, KED STE MALI V RUKÁCH TOĽKO ROKOV KOMPETENCIE? ČÍM STE PRISPELI K ZMENE? KDE SÚ TIE ZMENY? ČO STE UROBILI, ABY SA ZABRÁNILO PRÍPADOM TÝRANIA DETÍ A ŽIEN? AKO STE CHRÁNILI PRÁVA RODÍN, KTORÝM V INÝCH ŠTÁTOCH ODNÍMALI DO SOCIÁLNEJ OPATERY DETI?

Nicholsonovej a jej pretiahnutým samohláskam na hranici nechutného afektovania neverím už ani nos medzi očami… A rómsku osadu videla len z obrázku. Jednoducho sa mi zdá, že tie deti chcú v tých osadách udržať. Pretože ak by neboli osady, nemali by takýto ľudia agendu, nemali by sa na čom vyviezť do Národnej rady, sedieť na teplých flekoch a čerpať tisíce sebe a ďalšie z fondov EÚ.

 

 

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 381325x
Priemerná čítanosť článkov: 3667x

Autor blogu

Kategórie