Založ si blog

Vláda úspešne zavŕšila polčas rozpadu slovenskej morálky

Malo to byť inak. Po 12 ročnej frustrácii, korupcii, klientelizme, rozdávaniu trafík, tlačenie si svojich „našich“ mali prísť elity.
Odborníci, ktorí mali uchopiť štát, jeho výkonné funkcie, zaviesť transparentnosť a prísne dodržiavanie práva a jeho vymožiteľnosti.
Všetko je však inak. Slovensko je za bodom zvratu a každý ďalší deň navyše nás bude stáť závratne veľa peňazí.
Ostali prázdne jakobínske matry o boji s korupciou a klientelizmom, ktoré voliči počúvajú každé 4 roky. Rýchlo si vláda oslovila slová „klasika“:  „Volič je hovno. Nevie absolútne nič“.

Matovič ako predseda vlády a dnes ako predseda najsilnejšej koaličnej strany (podľa volieb a kresiel v NR SR, nie v skutočnosti) preukázal talent na nehospodárne a neúčelové rozhádzanie NAŠICH peňazí. Koľko sme minuli na AG testy, zakúpené firmou, ktorá je mu blízka a celkom náhodou bola ako jediná pripravená splniť podmienky štátu? Koľko sme minuli na odmeny pre prevádzkovateľov MOM (kde sa celkom ochotne a úplne náhodne ocitol Matovičov štátny tajomník ako úspešný podnikateľ s AG testami)? Blížime sa k miliarde?

Akú má vláda mienku o obyvateľoch Slovenska? Nuž podľa toho, že im ponúka lotériu a vstupy do obchodov ako motiváciu pre očkovanie, tak asi rovnakú, ako vyriekol vyššie „klasik.“ Občanovi netreba nič vysvetľovať. Občan je hovno. Nasypať mu zrna a bude zobať. Občan je primitív, rád sa hrá. Tak mu roztočíme koleso šťastia. Lotéria bude stačiť a najväčšia sranda je, že sa bude hrať s vlastnými peniazmi. Občan má strach a chce sa pri svojom nízkom sebavedomí cítiť ako privilegovaný elitár. Nuž dáme mu priepustku do potravín.Ako hrdo budeme ukazovať QR kódy…

Občan je totiž tak sprostý, že už zabudol, ako si s ním vláda zahrala hru na atómovú zbraň a začala v rozpore s odporúčaniami odborníkov a samotného výrobcu testovať AG testami na ulici bezpríznakových pacientov, z ktorých mnohí infekční dostali potvrdenie, že sú negatívni… A súdiac podľa davu v uliciach a školskej dochádzky, k premoreniu nemohlo nedôjsť. Modré papieriky navyše povzbudili k nezodpovednému správaniu. A nemocnice sa naplnili.

A máme tu očkovanie. Na sociálnych sieťach sa tí, čo vedia písať a čítať prebiehajú, kto bude lepšie demonštrovať svoju múdrosť a privilegovanosť, ktorú im falošne prináša členstvo v skupine vakcinovaných. Dávajú okázalo na známosť svoju múdrosť tým, že si robia posmech z nezavakcínovaných, neuvedomujúc si svoju bezbrehú obmedzenosť, ktorú zdôrazňujú posmechom z predstavy čipovania cez nosnú dierku a podobnými nezmyslami, ktoré v ich svete predstavujú vrchol humoru a spoločenskej konverzácie. Pretože detský onkologický pacient je strááášna sranda. Rovnako aj človek, ktorý celý život bojuje s imunodeficienciou. Vy idioti, chápete? Chceli by byť v bezpečí, ale nemôžu.

Ďalší problém totiž nie je v odmietaní vakcíny. Problém je v nedostatočnej komunikácii.  Je tu masová skupina ľudí, ktorá z nejakého dôvodu pochybuje o vakcínach. Nie, nie sú to vyznávači vodcového Bromhexinu s vodkou, ani Hegero-Krajčího mantry „chlóra buanda salara banda“. Ide o otázky, ktoré sa na ľudí sypú z médii:

1. Vakcína spôsobuje anafylaktický šok (odborníci sporadicky vysvetlili, že áno, jedna pomocná zložka alergickú reakciu spôsobuje a preto sa po aplikácii čaká 15-20 minút, aby sa v prípade potreby podal liek. Vysvetlovanie musí byť podložené odkazom na relevantnú štúdiu, pretože viac gramotní môžu presvedčiť pri pive menej gramotných. A už sme tu mali bohorovné tvrdenia ŠÚKL, že vakcíny nespôsobujú trombózu a medzi vakcínou nie je časová ani kauzálna súvislosť. Žiaľ ukázalo sa, že je.)
2. Vakcína spôsobuje zápal srdcového svalu (Tu vysvetľuje MUDr. Sabaka, PhD., na svojom profile Facebooku, že zápal je veľmi ojedinelý a bežne ho máme aj po prekonaní nádchy, chrípky a pod. Väčšinou o jeho prítomnosti nemáme ani šajnu, prejde. MUDr. Sabaku mám ľudsky rád a verím, že by vysvetľoval viac, ak by táto vláda mala aspoň taký záujem, ako o dosadzovanie svojich ľudí na lukratívne fleky a podpisovanie zmlúv so svojími kámošmi na miliónové poradenstvá)
3. Spike proteín je pre telo toxický (Existuje štúdia, ku ktorej sa odborníci doposiaľ nevyjadrili. Uznávaní vedci upozorňujú na podceňovanú skutočnosť https://ijvtpr.com/index.php/IJVTPR/article/view/23) Cýba komunikácia, chýba argumentácia.
4. Vakcína bola vyvíjaná rýchlo a nemôže sa porovnávať s ostatnými vakcínami (detské choroby), ktoré sú na trhu desiatky rokov (Je potrebné odkomunikovať, že práve preto, že sa vektorové vakcíny vyvíjali desaťročia, detto sa desaťročia pracuje s mRNA, vedia sa eliminovať škodlivé pomocné látky a kvalita+bezpečnosť vakcíny je zaručená)
5. Odborníci o vakcíne tvrdia, že je bezpečná a súčasne tvrdia, že o dlhodobých dopadoch nič nevedia, pretože tretia fáza testovania práve prebieha a bude vyhodnotená až v budúcnosti  (postupy a analýzy rovnakých výrobných procesov v minulosti odôvodnili bezproblémový priebeh modernej vakcíny v súčasnosti)
6. Zodpovednosť. Provaxeri, aby ukázali verejnosti svoju zodpovednosť a genialitu, by si pohŕdavo a demonštatívne aplikovali aj striekačku s obsahom Ad Blue (močovina) do očného bielka. Ak má byť zodpovedný občan, prečo nie lekár a štát, ktorý vakcínu aplikuje a odporúča? Prečo doposiaľ ani výrobca, ani štát a ani lekár neprevzali zodpovednosť za prípadné následky aplikácie vakcín, ktoré označujú za bezpečné? Z právnej opatrnosti? Z nemožnosti prijať zodpovednosť vzhľadom na odlišné individuality každého jedného organizmu? Nuž tak prečo to neodkomunikujete?

Nezodpovedané otázky produkujú zbytočné dohady.

A čo nám priniesla Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva, platná od 02.07.2021?

Obraz o tom, ako systematicky zvládame pandémiu a presvedčenie, že nás mali asi radšej anektovať Maďari alebo Rakúšania (Česi nás už poznajú, nechceli by nás)
Totiž primárne má vyhláška slúžiť k ochrane zdravia obyvateľov. Nielen zaočkovaných seniorov, ale i tých, ktorí by chceli byť zaočkovaní a žiaľ nemôžu.
Múdry sa z vlastných chýb poučí, sprostý ich zopakujem. My však múdri asi nebudeme. V hre sú opäť priepustky infekčných medzi verejnosť a premorovanie s následkami.
Ak je dôvodom vakcinácie ochrana zdravia a kolektívna imunita, prečo do jej dosiahnutia neudržujeme opatrenia pre všetkých rovnako, ale opäť ideme systematicky premorovať národ? (a zvyšovať smrtnosť?)
Ak dôvodová správa k rokovaniu vlády hovorí, že Pfizer má účinnosť po druhej dávke 80% a Astra-Zeneca 60% po druhej dávke, prečo pripustíme, aby RT PCR testom nezachytení zaočkovaní a infikovaní  ľudia mohli infikovať a ohrozovať iných?
Prečo vakcinovaných prvou dávkou považujeme za plne zavakcínovaných, keď vieme, že účinnosť Pfizeru po 1. dávke je len 50% a A/Z len 30%
Ak majú zavakcínovaní bezpríznakový priebeh (vakcína ich chráni), prečo umožníme toľkým nakazeným preniknúť cez ochranné sito a nakaziť rizikové skupiny, ktoré sa ešte nedali, nemohli, nesmú zaočkovať?
Prečo navrhujeme, aby do obchodov mohli ísť len vakcinovaní? Prečo sa z dovolenky môže vrátiť bez karantény a RT PCR testu zaočkovaný, dokonca len jednou dávkou, keď vieme, že polovica z nich je potenciálnym nositeľom infekcie???
A to nehovoríme o rôznych mutáciách, na ktoré vraj očkovania rezistentné nie sú!
Vyhláška dovoľuje študentom, študujúcim v zahraničí, preukázať negativitu aj AG testom. Zaujímavé. Jedna z najviac potenciálne infekčných skupín (vzhľadom na nočný život a takmer nulové opatrenia) má režim zvoľnený. Ale dieťa (rozumej 50 ročný človek), starajúce sa o rodiča, (70 ročný a viac) žijúceho v inom štáte, musí predložiť RT PCR test. Pretože je viac rizikový, ako študent?… Nehovoriac o početnej prehave študentov.

Toto je systémový boj s Kovidom? Veď si teda povedzme, že ideme opäť uskutočňovať sociálny experiment, odpútavať pozornosť od podstatných problémov (a to že štát je v hospodárskom úpadku a riadia ho neschopní náboženskí fanatici) a kolektívna imunita sa dosiahne postupným premorením.

Možno to v jednej miestnosti so zavretými tridsiatimi babkami v tranze funguje. Vy im blaženým poloúsmevom a slovami svätca vysveľujete, ako sa otvoriť Bohu, aby cez vás prešiel Duch Svätý. Kade presne sa odhodlal priblížiť len Krajčí, Heger už stihol svoje videá stiahnuť z webov. Ešteže sú archívy a tak sa zrejme musí za svoju minulosť hanbiť i naďalej (veď prečo by sa ju inak usiloval skryť, všakže). Niekoľkoosobový dav v psychóze vzpína ruky k rečníkovi a odriekava tajuplné slová : „chlora buanda salara banda“ (to bolo asi niečo iné, ale výsledok výjde narovnako). Zdá sa, že sa niečo podobné pokúšajú Heger a Matovič vykonať hromadne na verejnosti. Verejnosť v rozpakoch sleduje, ako sa spoločnosť rozpadáva a polarizuje.

Téma vakcinácie ostala absolútne nezvládnutá. Namiesto vysvetľovania a argumentácie hry a strach. Veď čo. Vláda nás považuje za sprostých, tak prečo by strácali čas. Minieme ďaľších 200.000.000 EUR? No a? My môžeme minúť aj ďalšie miliardy na čokoľvek a budeme počuť vždy dva argumenty, prečo sme sprostí a prečo máme čušať a platiť:

Prvý: Ľudský život predsa má nevyčísliteľnú hodnotu a keď minieme hoci aj miliardu na záchranu jedného života, tak to má význam.
Druhý: My všetko zvládame, ale to len Fico a Pellegrini chcú rozhádať koalíciu…(pán Šípoš nevidel prieskumy dôveryhodnosti strany a jej lídrov?)

Že sú obe tvrdenia infantilným argumentom pre sprostých je zrejmé už aj voličom OĽaNO, pretože Slováci i naďalej zbierajú vrchnáčiky, aby zachránili život svojim chorým blízkym, ktorých liečbu štátna poisťovňa, do ktorej celý život odvádzali desiatky tisíce (ktoré by teraz na liečbu mali) odmietla financovať pre vysoké náklady…
Dôchodcovia nedostanú nič naviac rovnako ako onkologickí pacienti. Prečo? Lebo nie sú peniaze. No nie sú, lebo ich treba na panské huncútsvá ako je lotéria alebo Matovičove AG testy, SPUTNIK V a pod.(ktorého zmluvu pred uzavretím nečítal, lebo zodpovednosť a lebo Fico) Takže snáď už je každému jasné, kto je tu hovno.

Mimochodom, AG testy. Aj vy ste si všimli, že sa s nimi vo vyhláške neráta? V drvivej väčšine vláda požaduje RT PCR testy. Prečo? Že by vláda pripustila svoj omyl? Že AG testy sú pre asymptomatických infikovaných nespoľahlivé? To by sme mohli chápať ako verejné priznanie nehospodárneho nakladania s verejnými zdrojmi.

Tak fajn. Ideme zvládať ďalšiu vlnu. Mám dojem, že bez vlády by ju občania zvládli efektívnejšie, disciplinovanejšie, zodpovednejšie a hospodárnejšie. Ibaže odborník je hovno, človek s podvodne získaným titulom a prihratou trafikou je morálnym obrazom Slovenska a boja za spravodlivosť a slušnosť…

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 380338x
Priemerná čítanosť článkov: 3657x

Autor blogu

Kategórie