Založ si blog

Asociácia výrobcov gumenných medvedíkov kritizuje antivaxerov!

Asociácia výrobcov gumenných medvedíkov kritizuje antivaxerov!

Ach, tie statusy nezodpovedných antivaxerov! Ako to je možné, že to stále nepochopili?

My, asociácia výrobcov gumenných medvedíkov, spolu s výživovými poradcami 389. dvojdňového kurzu ukončeného regulárnym diplomom (zalaminovaným, samozrejme), meračmi podkožného tuku, absolventi masmediálnej komunikácie, sociálnej práce a potravinárskej chémie (pozor na to, molekula ako molekula, infektológ ako potravinár) spolu s vedeckými kapacitami infektológie a virológie nechápeme, prečo to tá laická verejnosť nedokáže pochopiť.

Ehm, možno to teda nevieme ani tak my, keďže sme nepublikovali jedinú vedeckú prácu, nenapísali jedinú monografiu a s výnimkou časopisu Život sme neprispeli do žiadneho časopisu. Ale skutoční experti vedia a my sme tak trochu na ich úrovni.

Prezradíme Vám (ale nikomu to nehovorte), že merači podkožného tuku si zvyšujú nízke sebavedomie posmeškami z dietológa Bukovskeho :))) Paradox, však?

Síce je to vyštudovaný doktor a my vieme, že štúdium medicíny dá každý blbec. Robí vďačne osvetu a i keď si promuje svoje knohy, pre zdravý život obyvateľov robí napriek zopár diskutabilným tvrdeniam viac, než štát za polstoročie.

Ale taký niekoľkodňový kurz doplnkov výživy a merania sádla ukončite pekným farebným certifikátom! NIektoré majú aj obrázky! A to nie je len tak do psej matere! To už viete diagnostikovať všetkým “klientom” všetky zákerne ochorenia! A čo diagnostikovať, dokonca liečiť! Dve diódy do ruky (ergo do telesného otvoru) a vieme o Vás všetko. Labáky, diagnostika, interpretácia? Bóže, ste trápni, nič nechápete. Študovať roky medicínu, poznať detailne všetky anatomické procesy, keď sa dá ísť na párdňový kurz, postovat vyškerených smajlíkov a písať “my a vedci” máme rovnaký názor 🙂 

Síce nemáme svoj názor, vieme o tom asi toľko, čo anivaxeri, ale vieme, že ak dáme vyškereného smajlíka a hejt k Bukovskému a spomenieme v úvodzovkach, že je dietológ, tým sme dosiahli argumentačný orgazmus. 

My síce dobre vieme, že naše kritické myslenie je na bode mrazu, čítanie s porozumením tiež a preto nerozporujeme žiadny názor, s ktorým nesúhlasíme, neuvádzame, kde sa náš opoment mýli a neuvádzame ani zdroje, z ktorých sme pri svojej analytickej činnosti, ktorá by odôvodňovala logickosť našich tvrdení, vychádzali. A tak nám neostáva nič iné, len sa nasprostasto usmievať, papagájovať to, čo sme niekde počuli a pripájať vyškerených smajlíkov na znak demonštrácie svojej bohorovnosti a vševedomosti.

A ak nepripojíme k smajlíkom slovo „dezolát“ a „čipy“, to je ako preraďovanie z pruhu do pruhu so smerovkami. To už nie je „in“.

Tak nás láskavo nerušte, my, asociácia výrobcov gumových medvedíkov spolu s výživovými poradcami, meračmi sádla a diódovými diagnostikmi máme spolu s kvalifikovanými infektológmi a virológmi dôležité poslanie. Kým oni budú trpezlivo vysvetlovať, my budeme predstierať múdrosť a hejtovať.

PS1: V nasledujúcom príspevku sa skúsime výrobcov gumových medvedíkov spýtať, čo si myslia o hlavnom cieli vakcinácie, ktorým je zvýšenie kolektívnej imunity a ochrana ohrozených rizikových skupín. A to najmä v kontexte so zisteniami amerického Centers for Desease Control and Prevention, podľa ktorých majú očkovaní takmer rovnakú infekčnú nálož, ako neočkovaní a sú rizikom pre samotných očkovaných s oslabenou imunitou, ako aj neočkovaných, ktorí by sa radi očkovať dali, ale očkovanie je vzhľadom na ich zdravotný stav kontraindikované ( a to sú aj osoby vo vyššom veku, s ochoreniami).
A prečo si myslia, že ochrana zdravia obyvateľov je v súlade s tými to zisteniami a najmä tým nekonečným počtom výnimiek z testovania a karantény, ktoré môžu bez evidencie a anonymne prechádzať hranicami… A tiež, či návšteva Svätého Otca neposunie ohrozené skupiny, hoci očkované, bližšie k Bohu… A to nie podľa názoru mečačov sádla s diódami, ani podľa marketérov a masmediálnych komunikátorov, ani podľa profesorov sociálnej práce. Ale podľa erudovaných infektológov z amerického Centers for Desease Control and Prevention (pod americkým ministerstvom zdravotníctva)

PS2: Poučné okienko

Čo je Duning-Kruger efekt?

Ide o typ poznávacej chyby, na základe ktorej menej kvalifikované osoby či osoby s nízkymi schopnosťami a kompetenciami v danej oblasti výrazne nadhodnocujú svoje schopnosti a výkon v porovnaní s ostatnými. Takíto jedinci majú väčšie ťažkosti rozpoznať svoje reálne schopnosti, čo je spôsobené hlavne nedostatkom ich metakognitívnych schopností. Naopak kvalifikovaní ľudia podhodnocujú svoje schopnosti a preceňujú silu ostatných. Tento jav objavili v roku 1999 David Dunning a Justin Kruger.

Zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/Dunningov-Krugerov_efekt

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 378167x
Priemerná čítanosť článkov: 3636x

Autor blogu

Kategórie