Založ si blog

Môžeme mať vo vláde intergalaktického idiota? Môžeme

Desiatky tisícok žien, detí, starcov. Mali šancu úmrtie odvrátiť. Mali šancu dlhšie žiť. Mali šancu žiť. Nedostali ju, nakoľko ich život za to zrejme podľa vlády SR nestál. Ich liečba bola drahá, nehospodárna, neefektívna. Predĺžiť život o rok? O päť? O desať? Vyliečiť? Nedá sa. Stojí to veľa a nie sú peniaze. A štát nemá. Pacient, budúci pozostalí, píšte parte…

Žijeme v štáte, kde žije pod hranicou chudoby 872 tisíc ľudí. Slobodné matky, dôchodcovia si nemôžu dovoliť nakupovať potraviny, ktoré by znamenali vyššiu kvalitu ich života. Mamičky majú vychovať budúcich daňových poplatníkov, seniori, ktorí tento štát pomáhali budovať, dostávajú kopanec za kopancom. Príbuzní zbierajú vrchnáčiky na záchranu života svojich blízkych, pretože poisťovňa sa im otočila chrbtom.
Ľudia sú denno-denne svedkami ľudských tragédií, zúfalosti, beznádeje.

V stave zúfalstva, smútku či žiaľu sú ľudia v ťažkých životných situáciách svedkami toho, že získať liečbu za 2000 EUR je priam nemožné, ale vláda SR dokáže minúť v priebehu pár dní stámilióny EUR nehospodárne, neefektívne, pochybne. A nič.

AG testy sme nakúpili a minuli spôsobom, aký nemá v EÚ obdobu. Pochybné verejné obstarávanie, kde z dvadsiatky záujemcov splnil podmienku iba jeden. S prepojením na expremiéra. Náhodne. Ako za predchádzajúcej vlády.
Státisícové a miliónové zmluvy nie sú ničím výnimočným. Vyhráva opäť náhodne ten istý. Staré dobré časy zrejme nie sú preč. Pre kámošov tých, ktorí sú pri koryte. Klientelizmus, nominácie…
Miliardy na nákup vojenských autíčok a techniky sa samozrejme bez pochýb nájdu. Pretože máme záväzky k NATO.

A k vlastným občanom nemáme záväzky? Tí, ktorí sa na miliardové a stámiliónové nákupy zbierajú a ktorých peniaze vláda SR míňa nemajú nárok na život. Vláda odkazuje.

Očkovanie nie je najväčším darom? Ak sa človek rozhodne chrániť, pretože je rizikovým pacientom, nič vzácnejšie, ako ochranu života nemôže získať. Očkovacia lotéria mala byť vraj motivátorom k očkovaniu, nie odmenou tým, ktorí už odmenení boli.
Namiesto vysvetľovacej kampane nastúpila kampaň korupcie, nehospodárneho, neefektívneho a neúčelného mrhania verejnými zdrojmi, za ktoré mohlo byť zachránené mnoho životov. Kde je zodpovednosť a solidarita očkovaných s tými, ktorí sú vďaka mrhaniu peniazmi odsúdení na smrť, lebo „nie sú peniaze“? Iste, nemôžu za výmysel idiota, využili príležitosť, ako každý z nás. Ale solidarita a zodpovednosť sú len klišé a končia pri našom osobnom záujme.
Iba idiot sa môže pozrieť prostredníctvom sociálnej siete s posmeškom do očí umierajúcim.

Nárast počtu podaných vakcín v dôsledku lotérie zvýšený nebol.
Peniaze si teda rozdelí skupina ľudí bez akéhokoľvek dôvodu, pričinenia. Milióny. Desiatky  miliónov. Sto miliónov?
Ako sa cítia tí, ktorí zomierajú pre nedostatok peňazí? Povie to niekto aj idiotovi a hlupákom, ktorí jeho šialenosť tolerujú?
Aký efekt má odmena za očkovanie, ak infekciu prenáša očkovaný takmer rovnako, ako neočkovaný? (zdroj: CDC)
Aký význam má lotéria a mrhanie stámiliónmi, ak po 6 mesiacoch nemajú očkovaní seniori takmer žiadne protilátky? (zdroj: mideweb.hnonline.sk)

Paradoxné je, že komunikačná kampaň vlády zlyhala a nič nie je primitívnejšie, ako motivovať ľudí peniazmi. Potvrdzuje sa, ako nevyspelá a mentálne podpriemerná spoločnosť sme. A takú máme aj vládu. Na svoj obraz. Nič iné našu vládu nenapadlo. Iba motivovať peniazmi…

Čo tak zhrnúť pochybnosti, otázky alebo tvrdenia lekárov a mediálne známych osôb, týkajúce sa očkovania a ktoré svoje vyjadrenia opierajú o zverejnené zdroje? Medzi ľuďmi s kritickým myslením spôsobujú pochybnosti. Ľudia s pochybnosťami upierajú svoj zrak k odborníkom, propagujúcim vakcináciu a ktorí sú častokrát z akademického prostredia. Očakávajú jednoznačné vysvetlenie s uvedením zdroja, o ktoré sa tvrdenie opiera. Tak je v akademickom prostredí predsa zvykom! Ak nie som autor, uvádzam predsa zdroj! Inak sa jedná o plagiátorstvo.
Problém by bol vyriešený, tvrdenie dementované, spresnené, pochybnosti odstránené a tí uvedomelejší by vedeli motivovať tých menej informovaných.
Ibaže ak je oficiálne vyjadrenie v rovine, že je niekto škaredý a zlý, tak takto dôveru odborník a akademik zrovna nezíska.
Iba idiot by však prišiel s lotériou… No a prišiel.

Takže ďakujeme Vám všetkým vo vláde SR, že sme Váš život urobili šťastným, plnohodnotným a osobnými ambíciami naplneným. Ďakujeme, že v našom mene tolerujete idiota a jeho nápady, ktoré ak sa mu zachce realizovať, tak štátna kasa je ako jeho peňaženka.

Mali sme poznať daňovú reformu. Mali sme poznať reformu verejných financií. Reformu výdavkov. Prešiel rok a pol a poznáme h…o.
Vraj sa už nekradne, ale úspory nevidno. Vraj sa už nakopuje efektívne, ale úspory nevidlo. Dôvod? Raz pandémia, raz Smer. Alebo skôr IDIOT? Ale miliardy sa na všetko možné vždy nájdu. Nie však na život a zdravie niektorých občanov.

Preto ďakujeme. Pamätáme si to. Nie, Fica nechceme, ale Vy ste ogrcali aj posledné zvyšky dôvery v demokraciu.
Ľuďom ste dávali lživé sľuby bez reálnej pripravenosti na prevzatie výkonnej moci. Brali ste to ako hru. Ako súťaž o milióny zo štátnej kasy, ktoré si vyťahujete cez stranícke kasy. Ako rozdávanie trafík sebe a svojim kámošom. Koľkí z Vás ste si zamestnali kamarátov, frajerky, frajerov svojich detí ako asistentov, referentov? Na pozície, ktoré mali prispieť ku kvalitnejšej legislatíve zákonodarného orgánu. Vyhrali ste voľby, mohli ste zostaviť kvalifikovanú vládu. A Vy, s fejkovým vzdelaním a žiadnymi skúsenosťami v poľnohospodárstve, sociálnych veciach, v životnom prostredí ekonomike, hospodárstve či manažmente ste si povedali, že riadiť štát môže každý IDIOT na akejkoľvek pozícii a začali ste si deliť funkcie ako v s.r.o.
Ste rovnakí, ako tí, ktorých kritizujete.

 

Na Slovensku je aktuálne 16,3 % rodín pod hranicou chudoby, čo predstavuje 872– tisíc ľudí. V dôsledku pandémie sa môže v tejto kategórii ocitnúť ďalších 20 až 50-tisíc ľudí. V našom prípade sa chudoba určuje od hranice príjmu 373 eur mesačne pre jednočlennú domácnosť. V prípade domácnosti s 2 dospelými a 2 deťmi do 14 rokov je stanovená hranica 780 eur mesačne.
Zdroj: https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/565966-chudoba-je-stale-jednym-z-najzavaznejsich-socialnych-problemov-na-celom-svete/

Na Slovensku bolo v roku 2020 celkovo 11,4 % obyvateľov ohrozených príjmovou chudobou. Znamená to, že ich príjmy boli nižšie ako vypočítaná národná hranica chudoby. Celkovo išlo o 615-tisíc ľudí.
Zdroj: https://slovak.statistics.sk

Aktuálne je chudobou ohrozených 16,3 % obyvateľov Slovenska, čo predstavuje 872 000 ľudí. Ukazujú to údaje Štatistického úradu SR.
Zdroj: https://www.aktuality.sk/clanok/877824/chudobou-je-na-slovensku-ohrozenych-872-000-ludi/

Na treťom mieste šokuje zistenie, že mnohí nemajú čo dať ani na tanier. Každý deviaty Slovák si nemôže dovoliť jesť mäso či ryby každý druhý deň. Z hľadiska jednotlivých typov domácností sa tento nedostatok týkal najmä neúplných domácností s deťmi, ale aj osamelých seniorov. Jesť mäsité jedlo každý druhý deň si nemohla dovoliť až štvrtina osôb žijúcich v týchto typoch domácností. Pre viac ako 415-tisíc ľudí je nedosiahnuteľný luxus aj osobný automobil. Státisíce ľudí zas majú nedoplatky spojené s hypotékou alebo nájomným, úhradou za energie alebo so splácaním nákupov na splátky a iných pôžičiek. Nelichotivé čísla vyplynuli z európskeho zisťovania, ktorého výsledky zverejňuje Štatistický úrad SR (ŠÚ SR).
Zdroj: https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/677-tisic-slovakov-zije-chudobe-tretina-nas-nemoze-dovolit-ani-tyzdnovu-dovolenku

Posielajú mi rozsudky smrti – takto Renáta zo Sniny doteraz reagovala na odmietavé stanoviská zdravotných poisťovní. Neschválili jej jediný liek, ktorý jej mohol zachrániť život.
https://www.mojevideo.sk/video/30de7/poistovna_jej_zamietla_liecbu_tak_sa_na_nu_zbierali_ludia.html
https://www.topky.sk/cl/10/1841025/Katarine—33–poistovna-zamietla-liecbu–FOTO-Mohla-dostat-vynimku–stal-sa-vsak-pravy-opak

 

 

 

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 380336x
Priemerná čítanosť článkov: 3657x

Autor blogu

Kategórie