Založ si blog

Oslovujem Vás, plných nenávisti k iným

Voľby v znamení nenávisti odhalili čosi hnilé v tomto štáte. Nikam sme sa neposunuli. Mladí mali ísť príkladom. Namiesto toho šíria nenávisť a ideologické odmietanie diskusie a akéhokoľvek iného názoru, než svojho. Sfanatizovaný dav, ktorý nevie vymenovať ani tri ekonomické, sociálne, environmentálne a zdravotnícke opatrenia z toho rozsiahleho programu svojej strany, na ktorý sa tak často odvoláva. 

Zato jednohlasne všetci opakujú jednoduché predvolebné hesla ako “dosť bolo chaosu”, “aby mladí neodchádzali”, alebo “dosť bolo Fica”.

Akákoľvek diskusia končí osobnými útokmi, nenávisťou, prejavmi intolerancie, odmietania diskusie. Nulová tolerancia kritického myslenia. Je to paradoxné, pretože najmä mladí sa často na kritické myslenie odvolávajú. Hovoria o boji s dezolátmi, o skúmaní, bádaní, overovaní zdrojov. Pritom nemajú potrebu poznať ani program, ani opatrenia, ani legislatívne návrhy zmien, ani dopad na štátny rozpočet, na úspory, na dane.

Prehovorím k Vám. Voličom PS.
No schválne, tak si sami pre seba zodpovedzte aspoň jednu prioritu napríklad v zdravotníctve, ako ju strana Vašej voľby plánuje personálne a legislatívne vyriešiť, s akým dopadom na štátny rozpočet (Úspory? Zvýšenie deficitu?), odkiaľ získa zdroje…To je v poriadku, že neviete. V programe to totiž ani nenájdete a úprimne, ani Vám to nechýbalo, však?

Zato sformulované heslá lídrov máte zaryté pod kožou spolu s pocitom, že niekam patríte a ste súčasťou tej správnej veci a komunity, v ktorej sa cítite užitočne, bezpečne a pre ciele ktorej neváhate byť argesívni, hrubí a tolerovať násilie. Aký je to protiklad s pocitmi šťastia a nadšenia, ktoré ste pocítili na koncerte skvelej kapely Para na Hlavnom námestí v Bratislave, kde sa na vlne endorfínov do hláv nadšencov podprahovo zviezol Michal „Almighty“ Šimečka ako na tobogáne…

Stratená generácia, ktorá si zvykla prispôsobovať pravidlá podľa svojich potrieb. Zákon nezákon, idú si podľa svojho presvedčenia a ak považujú zákon za zlý, neváhajú šíriť anarchiu a ignorovať právne istoty ostatných občanov a znižovať vymožiteľnosť práva. 

Za nenávisť, akú sa začali prejavovať po spľasnutí 23,5% bubliny v exit poll niektorí voliči PS, by sa nehanbil ani sám Adolf Hitler. Počúvať, ako majú tí starí už skapať, lebo iste volili Fica, je v kontexte ešte nedávnych vyjadrení a výziev voličov PS k tolerancii inakosti a práva na vyjadrenie svojho názoru tak obludné a pokrytecké, že výzva na zamyslenie asi príde úplne zbytočná. Ten pocit nadradenia, ktorý poskytol dubiózny prieskum o tom, že stranu PS volia prevažne vysokoškoláci je sebaklam založený na obludnom nesebavedomí aleboi mentálnej slabosti.  Je totiž viac než isté, že vzdelanie nie je dôkazom intelektu. A v podmienkach slovenského vysokého školstva, v ktorom vychovávame desiatky tisíc masmediálnych komunikátorov, marektérov, sociálnych pracovníkov a politológov to vyznie skutočne pochybne.

Takže, milí voliči. Pozrite sa na seniora. Čo vidíte? Svoju budúcnosť! Tak si prosím vytiahnite hlavu z vlastného zadku začnite sa správať ako ľudia! S úctou, rešpektom, s trpezlivosťou. Príkladne! Veď Vy ste tí správni! Vysvetľujte, dôvoďte, komunikujte. Nesnažte sa zabiť, odstrániť, nechať skapať, OK? Ide o ľudí, vďaka ktorým ste bezplatne vyštudovali svoije školy a nie všetci seniori volili stranu, s ktorou sa nestotožňujete. Apropo, ste horší, ako Smeráci. Takú nenávisť k človeku s iným politickým názorom snáď nemajú ani oni. Vidieť, ako sú tie princípy plytké a použiteľné len vtedy, keď to vyhovuje.

Veľké sklamanie aj to slov pána Šimečku. 

Namiesto povzbudenia občanov a voličov, že PS stojí pred prahom naplnenia cieľov pre kvalitný život sa necháva v emóciach a rozcítený nadšene počuť, ako je šťastný, že bude so svojimi kolegami v NR SR. A voliči čapkajú…. Akosi im nedochádza, že nepočuli to, čo počuť mali. 

O niečo neskôr sa pán Šimečka vyjadril, že jeho ego je vyššia priorita, než prospech a vývoj Slovenska. Má vraj najviac hlasov (okrem Smeru) a preto chce byť premiérom. Lebo taký je zvyk, že ten, čo má v koalícii najviac hlasov, obsadzuje premiéra. A on to nemieni meniť. Ani za cenu, že koalíciu zostaví SMER, HLAS, SNS…  Tomu sa povedia priority. Ale OK, buďme tolerantní, je nadšený úspechom a musí ho stráviť. Mal by však myslieť na hodnoty, za ktoré bojoval. Mal by myslieť na toleranciu a pochopenie, o ktorom v súvislosti s právami LGBT tak úprimne hovoril. Pretože zdá sa, že po voľbách sa zabúda akosi prirýchlo.

V každom prípade, nenávisť vyplávala na povrch a ukázala v plnej nahote stav našej spoločnosti. Pohŕdanie inými ľuďmi len pre ich politický názor. Pre ich vek, vzdelanie, mentálny stav. Agresívne a násilné prejavy. A ešte prednedávnom ste boli šokovaní z vraždy, motivovanej inou sexuálnou orientáciou. Veľmi, veľmi smutná doba. A Vy, mladí, voliči PS, ste mali byť nádejou.

 

Svätci Korčok a Pellegrini

24.03.2024

Pošle Korčok slovenských vojakov na Ukrajinu? Amnestuje Pellegrini spriaznené a blízke osoby ako kedysi Mečiar a Kováč?

2. pilier: Ako sme sa mohli mať, ale nemáme

18.03.2024

Malo to byť veľkolepé, dopadlo to ako vždy. Namiesto sľubov sa miliardy eur presunuli do rúk špekulantov.

Aké práva majú deti v rakúskej nemocnici

04.03.2024

Nepochybujem, že sme čiernou dierou Európy. Akýmsi totalitným skanzenom, kde ľudské práva a právne istoty mnohokrát existujú len na papieri.

Lekáreň u Salvátora

Lekáreň u Salvatora sa po 30 rokoch vracia ľuďom. Legendárne priestory obnovili, vrátil sa aj unikátny barokový mobiliár

28.06.2024 14:23

Budova lekárne patrí medzi najfotografova­nejšie v historickom centre.

Belgicko Pellegrini NATO Stoltenberg stretnutie

Pellegrini šéfovi NATO: Slovensko je zodpovedný spojenec. Potrebujeme protivzdušnú obranu, východ máme deravý

28.06.2024 14:22

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg by mohol Slovensku vyjsť v ústrety pri zabezpečení protivzdušnej ochrany.

Richard Raši

Raši: Slovensko IT končí, MIRRI podá trestné oznámenie

28.06.2024 13:56

Ministerstvo je podľa slov šéfa rezortu Richarda Rašiho povinné podať trestné oznámenie, pretože NKÚ zistil 27 pochybení.

Kim Čong-un, KĽDR, Severná Kórea

V KĽDR verejne popravili mladíka za počúvanie 'zlej' hudby. Radšej smrť, ako tam žiť, vyhlásila utečenkyňa

28.06.2024 13:43

Aj napriek tvrdým opatreniam sa ale prenikanie juhokórejskej kultúry, vrátane najnovších televíznych šou, zdá byť nezastaviteľné.

clovek

Iba človek. Jeden z milióna. Netvrdí, že má patent na pravdu. Je človek z mäsa a kostí a robí chyby, mýli sa. Pomenuje to čo vidí a čo si myslí. Oslovuje tých, ktorí odmietajú násilie a preferujú konštruktívnu diskusiu. Váži a rešpektuje človeka, bez ohľadu na farbu, výšku, akúkoľvek príslušnosť. Ak niekoho kritizuje, neznamená to, že si ho neváži alebo nemá rád. Napíše, čo momentálne cíti a vôbec netvrdí, že nezmení názor pod ťarchou argumentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 104
Celková čítanosť: 384846x
Priemerná čítanosť článkov: 3700x

Autor blogu

Kategórie